Ouă de prepeliță ”înghesuite” în pâine

…dacă stai și te uiți bine, o să vezi că ouăle astea au suficient spațiu în zonele pe care le-am creat în feliile de pâine…

dar nu asta este important, ci faptul că niște ingrediente destul de obișnuite capătă sens și gust artistic într-o dimineață fără timp de gătit, sau pentru un brunch simplu și sofisticat, în preajma prietenilor.

Considerate delicatese în majoritatea culturilor și bucătăriilor, ouăle de prepeliță sunt mai mult decât o prezență interesantă într-o farfurie. Vina, în acest sens, o poartă conținutul scăzut de colesterol cu care se laudă, prețul lor destul de ridicat, versatilitatea și drăgălășenia. Pentru că, de le fierbi, după ce ți-ai antrrenat răbdarea curățându-le de coajă, te poți bucura de micimea lor perlată.

Da, știu, nu toată lumea are timp de preparat mic-dejunuri interesante, dar, de ești de acord cu mine că masa de dimineață e extrem de importantă, nu poți, nici în ruptul capului să mănânci fulgi cu lapte (bleac) la prima oră și te trezești cu cinci minute mai repede, te poți bucura de câteva minuni culinare care se prepară cât ai zice ”ou de prepeliță”.

Cel puțin eu așa am făcut. Am spus ”ou de prepeliță”, ”ou de prepeliță” (de două ori). Și micul dejun a fost gata.

PS. Rețeta aceasta poate fi folosită și ca aperitiv dacă îi dai feliei de pâine o formă interesantă și folosești doar câte un ou în scobitura creată.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes