Ouă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumat

Ouă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumat

Zilele de luni nu sunt favoritele multora dintre noi. Pentru că eu tot timpul am fost invers decât majoritatea oamenilor normali întotdeauna mi-a plăcut prima zi din săptămână, problemele avându-le cu duminicile.

Ca o iubitoare de zi de luni, însă, cel mai mult și mai mult, încă de pe vremea când munceam la program, mi-a plăcut să am liber lunea. În principal din cauza magazinelor libere de aglomerație, iar apoi din pricina gândului că majoritatea celor de vârsta mea sunt la muncă, în timp ce eu umblu ”lela”.

Acum, de când nu mai muncesc după un alt program decât al meu, dragostea mea pentru zilele de luni s-a păstrat. Ciudat, nu-i așa? Dar poate de vină, în acest sens, e faptul că m-am născut tocmai într-o zi de luni. Când probabil că moașele, medicii de la maternitate și chiar mama se tot gândeau la cât de puțin le place ziua asta. Iar iarba – nici măcar ea – nu îndrăznea să crească.

Ouă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumat

Ouă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumatOuă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumatPentru că sunt o persoană ”de luni”, puțin lunatică, dacă ar fi să mă exprim mai mult sau mai puțin poetic, îmi place ca în ziua care deschide o nouă săptămână să fac ceva ce nu face toată lumea. Așa că o tratez ca pe duminica, ziua care nu-mi place deloc. Umblu brambura prin oraș, pierd vremea prin magazine și hypermarketurile goale dar, mai ales, pregătesc un brunch leneș de luni. Așa, ca o culme a obrăzniciei.

Ouă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumat

Ouă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumat

Ingrediente:

*4 ouă (2 pentru fiecare persoană)

*4 linguri iaurt grecesc

*câteva ciuperci uscate, rehidratate

*2 cerculețe de brânză de capră

*cașcaval afumat, ras

*ierburi de Provence

*puțin unt cu trufe (opțional)

*mai ai nevoie de 2 vase termorezistente mijlocii

Pregătire

1.Încinge cuptorul la 200 de grade (flacără medie la cuptoarele pe gaz)

2.Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai rehidratat în apă clocotită pentru aproximativ 40 de minute

3.Într-un vas termorezistent pune așa: 2 linguri de iaurt grecesc, puțin unt cu trufe, sare și piper, puțin din ciupercile tocate, două ouă sparte cu grijă.

Ouă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumatOuă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumatOuă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumatOuă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumat

4.Sărează și piperează ouăle crude, presară-le cu câteva ierburi provensale, apoi pune peste ele așa: 1 lingură de iaurt grecesc, 1 rotiță de brânză de capră ruptă bucățele, cașcaval afumat ras și ciuperci

5. Repetă operațiunea cu celălalt vas și dă totul la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până ce ouăle au consistența dorită de tine

Ouă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumat

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes