Nu știu cum e pe la voi, dar la noi șturlubatica primăvară pare să-și facă o intrare mai mult dramatică decât lină și ușoară prin ținuturile noastre. După ce ne-a zâmbit frumos câteva zile la rând, soarele a lăsat loc vântului care își face de cap, cu patos, pe la noi prin ogrăzi.
Azi e 29 februarie. O zi care nu este deloc ca oricare alta, pentru că nu avem șansa de a ne întâlni cu ea decât o dată la patru ani. 2016 este an bisect, iar 29 februarie este specială pentru toți Casianii, pentru că azi e ziua lor. Intrigați, probabil, de anul bisect și de ziua cea rară de 29 februarie, oamenii cei vechi au născocit și o explicație pentru raritatea momentului. Că explicația a îmbrăcat forma unei legende face lucrurile să fie și mai interesante și fermecătoare.
Se spune că demult, în vremuri fără chip și nume, când sfinții umblau pe pământ și făceau fapte bune, într-o bună zi Casian a venit la Dumnezeu. Și era supărat nevoie mare sfântul nostru că Dumnezeu nu i-a dat și lui o zi anume, scrisă cu roșu în calendar, în care numele lui să fie pomenit de toți muritorii. Pentru că tocmai atunci ajunsese la Dumnezeu și Sfântul Nicolae după o faptă demnă de un sfânt, tare s-a mai mâniat Doamne Doamne. Pe Casian, nu pe Sfântul Nicolae, pentru indolența de a cere o zi specială în calendar fără a se face demn de onoarea aceasta. Dar nu l-a lăsat inima să-l văduvească pe Casian de o zi numai pentru el, așa că i-a oferit cu generozitate, ziua de 29 februarie.
După ce-am aflat care-i treaba cu ziua în care ne aflăm, haideți să pregătim împreună ouă umplute cu gust verde, de primăvară. Cu leurdă, adică.
Ouă umplute cu leurdă
Ingrediente:
*4 ouă fierte tari
*2 linguri de telemea nu foarte sărată
*1/2 de legătură de leurdă fără codițe
*sare și piper după gust
*1 lingură de iaurt grecesc
*1 lingură ulei de măsline
Preparare:
1.Taie ouăle pe jumătate de-a lungul și pune gălbenușurile într-un blender sau robot de bucătărie
2. Adaugă peste gălbenușuri celelalte ingrediente mai puțin sarea și piperul
3.Mixează totul bine până când se transformă într-o pastă densă
4.Gustă, sărează, piperează, iar apoi, cu ajutorul unui șpriț de prăjituri, umple ouăle cu pasta verde, cu aspect aproape magic.
5.Rade puțin parmezan pe deasupra și atât 🙂
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.