Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

Ouă umplute cu măsline, pastă grecească (tot) de măsline făcută în casă, telemea stropită cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și ”pudrată” cu oregano uscat, chorizo spaniol, măsline kalamata, roșii cherry și o foccacia coaptă încă de dimineață au fost tratațiile care au compus brunch-ul nostru de Valentin.

Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

Nu ținem noi la sărbătoarea asta (pentru că o petrecem în fiecare zi), însă, s-a potrivit ca ziua destinată îndrăgostiților să pice chiar duminica și din pricina soarelui minunat, al primăverii precoce și al sentimentului de lene, m-am gândit că un brunch cu iz mediteranean ar fi perfect pentru un mic dejun întârziat.

Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

Așa că n-am stat prea mult pe gânduri, am scos măslinele kalamata de la ”naftalină” și, după o ”cupă” de cafea, am alcătuit brunch-ul nostru la care a fost invitată și soră-mea și care a ieșit ușor, aromat, cu gust de Grecia, de ținut al măslinilor și al mării.

Brunch mediteranean: pastă grecească tapenade

Ingrediente:

  • o cană de măsline kalamata, fără sâmburi
  • 1 lingură de semințe de pin (dacă nu ai, merge și fără)
  • 2 căței mici de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • puțin piper negru
  • o linguriță de oregano uscat

Preparare

  1. Rumenește semințele de pin, fără ulei, într-o tigaie la foc iute

Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

2. Într-un robot de bucătărie sau mojar zdrobește semințele de pin, cățeii de usturoi și măslinele. Ai grijă ca totul să se transforme într-o pastă.

3. Nu e nevoie să pui sare, din cauză că măslinele sunt suficient de sărate

4. După ce ingredientele s-au zdrobit, adaugă uleiul de măsline, oregano-ul uscat și piperul

Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

Brunch mediteranean: ouă umplute cu măsline

Ingrediente

  • 4 ouă fierte tari
  • o lingură de măsline kalamata, fără sâmburi
  • 1 felie subțire de telemea desărată
  • 1 lingură de iaurt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de oregano uscat

Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

Preparare

  1. Taie ouăle în două, de-a lungul, pune gălbenușurile într-un blender, iar albușurile așează-le pe un platou
  2. Adaugă în blender, pe lângă gălbenușuri, telemeaua, măslinele, iaurtul, uleiul de măsline și oregano-ul uscat. Pasirează totul bine, până când se transformă într-o cremă mai densă
  3. Gustă pasta și, dacă e cazul adaugă sare (deși măslinele sunt suficient de sărate) și piper
  4. Pune pasta într-un șpriț de prăjituri și umple fiecare ou în parte
  5. La final, decorează ouăle umplute cu câte o feliuță subțire de măsline și oregano uscat

Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia

Toate preparatele sunt minunate cu o focaccia coaptă în casă, care e foarte simplu de pregătit și pe care, mai nou, o pun la copt în fiecare zi. De nu știi cum se face, ai în continuare, rețeta video 🙂

 

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

About Chef

Related Recipes