Cele mai noi articole din revistă

Prânz de weekend: Pizza rapidă cu telemea, salam uscat şi ceapă verde


advertisement

În cazul meu şi al lui Laurenţiu, un lucru e cât se poate de clar: nu ne plac, defel, lucrurile de serie. Şi trebuie să recunosc, mi se pare oribil să ţin în casă mobilier din PFL, fără personalitate, suflet şi viaţă. Când am de-a face cu astfel de canapele, comode sau biblioteci am senzaţia că însăşi viaţa mea nu are însemnătate. Poate din cauză că acolo, acasă, înconjuraţi de lucrurile care ne sunt cele mai dragi, ne regăsim, ne încărcăm bateriile căutăm şi găsim puterea de a merge mai departe. De a lua viaţa în piept. Cel puţin aşa văd eu lucrurile şi, din fericire, Lau îmi împărtăşeşte opinia.

10

În materie de casă, mobilier şi idei de decorare suntem aproape la fel şi ştim că trebuie să ne îndrăgostim de lucruri pentru a le putea primi şi integra în universul nostru.

Tocmai acesta este motivul pentru care mergem întotdeauna cu mult entuziasm în bazaruri şi alte locuri cu „vechituri”, cât mai deschişi la minte şi privind fiecare obiect interesant, „găsit”, cu entuziasm, în viitor. Pentru că exact aşa cum am făcut şi cu casa noastră, pe vremea când era plină de bălării şi în starea ei jalnică, nu privim masa, dulapul sau scaunul din faţa noastră. Prăfuit, jerpelit şi lipsit de savoare şi strălucire, ci îl vedem în viitor. Reparat, vopsit, eventual retapiţat.

4

12În materie de spaţiu, sufrageria noastră e cea mai mică din toată casa. Şi nici nu ştiu cum am reuşit să punem totul acolo fără să o aglomerăm. Însă albul pereţilor, micile accente de negru şi roşu, nuanţele neutre şi corpurile de mobilier disparate, fără nicio legătură unele cu celelalte, reuşind să creeze o lume albă, bej şi wenge, cu multe surse de lumină. O astfel de sursă de lumină a devenit de o zi şi cea mai recentă achiziţie a noastră: o vitrină pentru colţ, cu mult lemn, de aproximativ 2 metri, cu rafturi luminate şi suflet vintage pe care am cumpărat-o (la reduceri) cu 480 lei. Când am găsit-o era prăfuită, maro şi mirosea a vechi. Acum e albă, frumoasă, caldă şi tânără. Plus că face mica noastră sufragerie să arate senzaţional.

11

Cât despre mine….Nici nu ştiu dacă am avut vreodată ceva atât de frumos şi de interesant.

Poate vitrina noastră cea nouă (cu suflet vechi) este şi cea care m-a făcut să mă trezesc azi foarte devreme. Suficient cât să am timp să pregătesc câteva rotocoale de pizza. În care am pus ce am găsit prin frigider: roşii la cutie, salam uscat, o mână de roşii galbene, brânză telemea, puţintel usturoi, ierburi…multe ierburi, vreo 3 cepe verzi, parmezan şi dragoste.

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 6
  • Porții : 6
  • Timp de gătire : 30 Min
  • Porții : 3

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri