Pregătește o SUPER salată, pentru un super prânz

Pregătește o SUPER salată, pentru un super prânz

Uneori, de fapt de cele mai multe ori, taman pe la orele prânzului când ai mai mult de muncă, nivelul energiei scade drastic, atingând un punct critic. Asta inseamnă că fix când numai de dormit n-ai timp, tu tocmai aia ai vrea să faci. Să te întinzi pe undeva, să uiți de tot și să tragi un pui de somn.

În astfel de momente primul gând ar fi la cafea, însă licoarea cea neagră și energizantă nu reușește să rezolve pe deplin problema, pentru că după aproximativ o oră după ce o bei, adică imediat ce-i trece efectul, iar simți că parcă te-ai pune la culcare.

35 2

Pentru a preîntâmpina astfel de situații și pentru a te simți cu energia după tine întreaga zi, încearcă o salată plină cu bunătăți. O super salată care nu numai că-ți va potoli foamea în cel mai sănătos mod cu putință, dar o poți lua și cu tine la birou, dacă o pui, de exemplu într-o caserolă sau într-un borcan și împachetezi dressing-ul separat, într-un borcănel sau sticluță.

6

Pe lângă că are o mulțime de vitamine, se laudă că acoperă toate gusturile – sărat, dulce, amar, acru și umami – deci te va satisface pe deplin, dar conține și puține calorii. Pentru că vorbim în mare parte de frunze mai mult sau mai puțin verzi, proteine și semințe, care te vor ține departe de diabet, vor contribui la sănătatea oaselor tale și te vor ajuta să-ți menții tinerețea, din pricina antioxidanților.

Gata, mă opresc din vorbărie, și mă apuc de pregătit

Super salata

Ingrediente:

*1 foaie de radicchio (care e amară)

*1 mână de frunze de spanac baby

*1 mână de frunze de ruccola

*1/2 de măr mijlociu

*1 bucățică de castravete

*2 ridichi

*3 ouă de prepeliță (sau mai multe) fierte tari

*1 ardei capia copt și ”despielițat” (dacă vrei să nu-ți bați capul cu cuptorul pentru un singur ardei și nici nu vrei să faci mizerie, coace ardeiul în tigaie, fără ulei. Îți garantez că funcționează foarte bine 🙂 )

*puțină brânză de capră

*puțină brânză cu mucegai albastru

*1 lingură de mix de semințe pentru salată

1113

Pentru dressing:

*sare

*suc de lămâie sau limetă

*sos Maggi (sau, dacă nu găsești, sos de soia)

*ulei de măsline extravirgin

Preparare:

1.Spală toate frunzele bine, taie radicchio în bucăți mijlocii și pune totul într-un bol

108

2.Curăță ardeiul copt de coji și semințe, taie-l fâșii și pune-l în bol

3.Rumenește mixul de semințe într-o tigaie fără ulei. Când le auzi că pocnesc și vor să sară din tigaie, sunt gata. Pune-le în bol

4.Taie mărul în sferturi, scoate semințele și taie-l felii cât mai subțiri (dacă nu-l mănânci imediat, stropește-l cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze). Dacă-l mănânci acum, pune-l în bol, la salată

7

5.Taie ridichile și castravetele felii cât mai subțiri, pune-le, apoi, în bol și adaugă brânzeturile rupte bucățele

6.Taie ouăle de prepeliță în jumătăți, dar pune-le în salată abia la final, pentru că altfel se vor dezintegra

7.Amestecă totate legumele din bol, pregătește dressingul din ingredientele de mai sus, după gust, adaugă-l la salată, amestecă și apoi pune ouăle.

1

Enjoy 🙂

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 2 ratings

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes