Răcoritor ca o ploaie de vară se dovedește a fi sosul de iaurt pe care obișnuiesc să-l pregătesc ori de câte ori nu am timp de dichiseli și preparate ”descântate”. Indiferent că decizi să-l folosești pentru a ”răcori” câteva porții de pește la cuptor, pui la grătar, cartofi copți, legume la cuptor sau o felie de tartă sărată, acest sos de iaurt e ușor și rapid de preparat, fiind extrem de versatil și gata în mai puțin de 15 secunde
Ingrediente:
*iaurt grecesc
*1 lingură ulei de măsline extravirgin
*sare, piper și….
LA ALEGERE:
*mentă (dacă vrei un gust răcoritor)
*oregano (dacă vrei un gust bun, dar care nu pune în umbră alte preparate)
*un cățel de usturoi zdrobit, dacă vrei ceva ce seamănă cu mujdeiul
*busuioc (dacă vrei ca sosul să fie mai parfumat)
*mărar și un cățel mic de usturoi zdrobit (dacă ai pregătit pește)
*mai multe ierburi amestecate (plus 1 cățel de usturoi zdrobit), dacă vrei ceva cu foarte multă personalitate 🙂
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.