Nu mai știu când am mâncat prima dată quiche, însă știu sigur că multă vreme mi-am dorit să încerc tarta aceasta sărată. Înainte chiar să am habar ce este de fapt. Chiar dacă mama nu obișnuia să ne pregătească așa ceva, pentru că gătea mâncărurile pe care le pregătește toată lumea, când m-am apucat de gătit am încercat să prepar chiar eu tarta aceasta sărată.
Quiche Lorraine este clasicul absolut în materie de tarte sărate, însă cum îmi place să explorez noi și noi gusturi, am ajuns la quiche cu telemea și cu roșii uscate, un fel de mâncare de care ne-am îndrăgostit iremediabil.
Pentru că e fină și cu personalitate, simplă și sofisticată, cu baza aceea minunată de aluat fraged, merită să te supui efortului de a pregăti quiche. Când vei vedea tava golindu-se și feliile de quiche topindu-se de pe masă vei ști că ai făcut cea mai bună alegere :). Și, în plus, sunt absolut convinsă că îți va plăcea și ție.
Quiche cu telemea și roșii uscate la soare
Ingrediente:
*4 ouă
*4 linguri de smântână
*telemea nu foarte sărată
*roșii uscate la soare tăiate felii
*sare & piper negru
*1 vârf de cuțit de nucșoară
*zeamă de lămâie (aproximativ o lingură)
Preparare:
1.Scoate aluatul fraged din frigider, și bate-l bine cu sucitorul, până se mai înmoaie și se mai întinde, după care întinde-l într-o foaie subțire
2.După ce ai întins aluatul, răsucește-l pe sucitor și așează-l, apoi, în forma de tartă pe care n-o ungi cu nimic.
3.Întinde aluatul în toată forma, după care rupe marginile și înțeapă fundul cu o furculiță
4.Dă aluatul cu tavă cu tot la frigider pentru aproximativ 30 de minute
5.Pornește cuptorul la 200 de grade – foc mediu, spre mare la cuptoarele pe gaz – și apucă-te de umplutură
6. Într-un bol mare sparge ouăle pe care le bați, apoi, cu ajutorul unui tel. Adaugă smântâna peste ouă, sărează, piperează și pune și nucșoara și zeama de lămâie. Nu-ți fie teamă să guști ca să vezi dacă-i mai trebuie ceva, dar ai grijă că telemeaua e sărată
7. Scoate tava de aluat din frigider, pune o foaie de copt peste aluat și toarnă orez uscat peste, pentru ca aluatul să nu se umfle în cuptor, după care dă tava la cuptor pentru 15 – 20 de minute.
8. Scoate tava din cuptor, scoate orezul și, apoi, umple tarta. Presară peste baza de aluat telemeaua ruptă bucăți mici, feliile de roșii uscate și toarnă apoi lichidul. Dă tarta din nou la cuptor, păstrând temperatura, pentru 30 de minute.
Quiche – ul cu telemea și roșii uscate la soare e minunat să-l savurezi cu o salată proaspătă de frunze verzi la prânz sau cină, dar poate fi mâncată și la brunch, mic dejun sau ca aperitiv de sărbătoare.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.