Reţete sănătoase
Ciuperci cu brânză, în sos de roșii aromat cu salam spaniol
Azi mi-am făcut cadou o rochie galbenă, înflorată. A fost, cred, modul meu de a celebra frumusețea unei zile perfecte. Pentru că o zi perfectă este o zi cu soare,...
Pâine indiană – perfectă cu orice
…mi se pare normal ca atunci când eşti cu burta plină nici să nu-ţi pese de mâncare… Cam aşa s-a întâmplat cu noi ieri, când după ce ne-am trezit şi...
Spaghete cu sos exotic, de inspiraţie orientală
Chiar mă gândeam zilele trecute că, în materie de bucătărie, în ultima vreme, m-a cam ocolit cheful. De gătit. Inspiraţie am avut. Ohohoooo! Dar în alte domenii de activitate :P,...
Easy spring breakfast: Patru idei de mic dejun uşor, cu verdeţuri şi legume proaspete
Era o vreme când nu mâncam nimic dimineaţa şi, pentru a avea o zi perfectă şi un start bun, o cafea era suficientă. Asta până la un moment dat când,...
Tăiţei asiatici mai simpli decât…”美好的一天”, adică „Měihǎo de yītiān”, adică „Bună ziua” :)
….îmi amintesc bine cum a fost prima dată când am mâncat mâncare chinezească. Mi s-a părut ciudată. Şi nu puteam înţelege prea bine cum e cu combinaţia aia de dulce,...
Omletă cu spanac şi gorgonzola (plus poveşti cu…peşti)
Pui, găinuşe, nişte sticle mititele cu dop din plută, ciupercuţe sunt doar câteva dintre ultimele mele achiziţii. Printre ele, căsuţe de păsări, cu intrare rotundă sau cu inimioară, ustensile de...
Guacamole – „soarele” confecţionat de mână :)
Parcă pentru a oglindi vremea frumoasă de afară, un soare auriu a răsărit şi la noi în bucătărie. Ce interesant! Nici nu mi-ar fi trecut prin cap că din nişte...
Cenuşăreasa cu un condur de aur: supa cremă de praz şi gustul ei
E de-a dreptul uimitor cum, nişte ingrediente banale, urât mirositoare chiar, precum prazul sau ceapa, pot da naştere unor minunăţii culinare. Sună ciudat, ştiu, dar cei care chiar în momentul...
Fă-ți propria cremă de brânză aromată!
Da, recunosc. Într-o anumită măsură sunt adepta dictonului: ”Ești ceea ce mănânci”. E clar că lucrurile, omenii, conștiința, personalitățile și toate celelalte sunt mai complexe de atât, dar, cred că...
Cadouri de la Moşu’ şi pizzaaaaaaaaaaaaa
Scrisoarea mea a ajuns, se pare, la Moşul. În plus de asta, bănuiesc că n-am făcut rele prea mari anul ăsta, pentru că mi-a adus EXACT ce i-am cerut: o...
Slooow food: Pui mediteranean cu măsline, gătit la tajine
…cred din tot sufletul că existo o carte pe care pasionații de gătit și gurmanzii (deopotrivă) ar trebui să o citească. Este vorba despre ”Cămara diavolului”, creația lui Jim Crace,...
O mâncare ”extremă”: Ciorbă rustică de salată
Pe vremuri…puteam să jur că nu există om pe planeta noastră care să nu iubească ciorba de salată. Asta din cauză că, deși nu m-am omorât niciodată după ”zămuri”, întotdeauna...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |