Începător
Omletă cu spanac şi gorgonzola (plus poveşti cu…peşti)
Pui, găinuşe, nişte sticle mititele cu dop din plută, ciupercuţe sunt doar câteva dintre ultimele mele achiziţii. Printre ele, căsuţe de păsări, cu intrare rotundă sau cu inimioară, ustensile de...
Guacamole – „soarele” confecţionat de mână :)
Parcă pentru a oglindi vremea frumoasă de afară, un soare auriu a răsărit şi la noi în bucătărie. Ce interesant! Nici nu mi-ar fi trecut prin cap că din nişte...
Fă-ți propria cremă de brânză aromată!
Da, recunosc. Într-o anumită măsură sunt adepta dictonului: ”Ești ceea ce mănânci”. E clar că lucrurile, omenii, conștiința, personalitățile și toate celelalte sunt mai complexe de atât, dar, cred că...
O mâncare ”extremă”: Ciorbă rustică de salată
Pe vremuri…puteam să jur că nu există om pe planeta noastră care să nu iubească ciorba de salată. Asta din cauză că, deși nu m-am omorât niciodată după ”zămuri”, întotdeauna...
Omletă cu trei feluri de brânză, înveselită cu rodie
„Unde îţi găseşti inspiraţia?”, m-a întrebat cineva zilele trecute. Iar răspunsul a fost mai mult decât simplu: „Inspiraţia e în casa mea. Sau în frigiderul meu, ca să fiu mai...
Pizza la micul dejun? Da, vă rog, dar să fie mini!
Ori de câte ori schimbăm ceasurile spre ora de iarnă, îmi place cel mai mult. Nu din pricină că acum se întunecă mai repede, ci din cauză că am senzația...
Mini Brunch: Clătite din pesmet, făină albă și semințe, cu brânză pecorino
Hmmm….Sună destul de ciudat, nu-i așa? Sincer, nu este. Însă dacă o să le prepari, o să vezi că nici n-o să mai ai nevoie de pâine. Pentru că, până...
Mini Brunch: Salată dulce-sărată-acrișoară cu măr, kala namak și germeni de ceapă
De o să o guști, salata aceasta proaspătă și ușoară, o să ți se pară puțin ciudată. Însă de ești cu mintea deschisă, vrei ceva aflat la granița dintre vară...
”Specialistul” omletelor ”lovește” din nou: Omletă clasică (dar nu simplă)
Începând de astăzi am început să văd, în sfârșit, luminița de la capătul tunelului. Adică încă tușesc. Ohohooooo și cât mai tușesc…dar, în sfârșit, mă simt muuuult mai bine decât...
Picant, interesant și aromat: Ceai de ghimbir
Toamnă…E toamnă și octombrie are grijă să ne arate asta. Nu degeaba s-a străduit de câteva săptămâni să coloreze copacii în nuanțele sale inconfundabile. Toamna noastră e frumoasă, călduță și...
Himalaya întâlnește Mediterana: Salată cu brânză, crudități și…Kala Namak :)
Să presupunem că ai o problemă de sănătate și că nu poți mânca ouă (dacă ar fi așa mi-ar părea rău pentru tine), că ții post sau că ești un...
Sănătate pură: Smoothie cu banane, goji şi zmeură
De dimineaţă am plecat la „vânătoare”. Nu de căprioare, ci de fructe. Pentru că tânăra noastră grădină ne-a binecuvântat, încă din primul ei an, cu zmeură (galbenă şi roşie) şi...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |