Cele mai noi articole din revistă

The bad, bad, bad (& good) comfort food

Afisari575

advertisement

Răii de carbohidraţi (şi şi mai răul zahăr), sarea,  monoglutamatul (care ne minte creierul că degustă ceva nemaipomenit) sunt unele dintre elementele care stau la baza mâncării de confort. „Comfort food” după cum i se spune în limba lui Shakespeare, nu e încărcată întotdeauna cu porcării – cum e cazul chips-urilor, crănţănelelor cu sare, caşcaval, paprika şi arome, a gogoşilor (mmmmmm), îngheţaaatei şi aşa mai departe – ci şi cu aduceri aminte.

comfort food2

„Comfort food” reprezintă şi memoria copilăriei, a bunicii şi căsuţei în care ai crescut, oglindite, toate, într-o lingură de supă de pui cu tăiţei, a păsărelelor din aluat de pâine prăjite în ulei încins şi pudrate cu zahăr, a clătitelor cu dulceaţă de caise ori a tocăniţei de pui cu găluşte.

Multe sunt mâncărurile copilăriei şi tinereţii veşnice, care se vor ascunde până la adâncile bătrâneţi în farfuriile cu mazăre şi pui, a prăjiturilor de casă sau mămăligii cu brânză, smântână şi „păpăradă” (după cum îi spune omletei pe la noi) sau a cartofilor prăjiţi „săraţi” cu vegeta.

comfort food 3

Plină de calorii şi de sentimente de vinovăţie se poate dovedi mâncarea asta. Dar cui îi pasă aşa de mult de asta în momentele în care într-o zi mohorâtă priveşti cu încântare la o farfurie adâncă în care se lăfăie în voie nişte mazăre cu pui şi chorizo, pe care o mănânci cu pâine înmuiată în lapte şi ou, prăjită, apoi, până la epuizare.

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...


Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari10.185

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari14.766

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari18.750

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri