Cele mai noi articole din revistă

Light & Fast. Năut cajun, crocant


advertisement

Nu știu dacă am mai spus asta, însă diavolul meu, cel care îmi dă târcoale când mi-e foame, mai ales, e…sărat. Dulciurile mă lasă rece în cea mai mare parte a timpului, dar se mai întâmplă, uneori, să-mi facă ”ochi dulci” câte-o ciocolată. Preferata mea e ciocolata neagră, amăruie, cu 75 la sută cacao, Lindt cu sare. Pentru că mi se pare extrem de interesantă combinația dintre dulce și sărat și surpriza pe care mi-o provoacă, după dulceața amăruie a ciocolatei, fiecare bob de sare.21

Pe cât de mult iubesc condimentele, am dezvoltat, în ultima vreme, o adevărată fascinație pentru sare și, recunosc, în încercarea de a o face cât mai interesantă, am început să experimentez fel de fel de combinații.

Sarea e, deci,”păcatul” meu, de asta o lume construită doar din ciocolată, bezele sau vată de zahăr ar fi pentru mine un coșmar. Cel mai cumplit dintre ele…

75

Fidelă ”diavolului” meu cel sărat, mă abțin cu greu de la gustările sărate și, pentru că încerc să nu mănânc prea multe prostii caut mereu alternative sănătoase la toate chipsurile, snacks-urile ori biscuiții sărați care-mi fac cu ochiul. Așa am descoperit năutul cajun, adică năut întreg, de la conservă, presărat cu amestecul cajun care-mi place atât de tare.

Năut cajun crocant

Ingrediente

  • 1 conservă de năut întreg
  • ulei de măsline extravirgin
  • amestec cajun

3

Preparare

  1. Spală năutul cât se află în conservă
  2. Încinge cuptorul la temperatura maximă
  3. Scurge năutul și pune-l pe un șervet de hârtie. Masează-l pentru a scăpa de coji
  4. Pune-l într-o tavă, unge-l cu ulei de măsline extravirgin și dă-l la cuptor până devine crocant (în jur de 30 de minute)
  5. Cu câteva minute înainte de a-l scoate din cuptor presară peste el amestec cajun (se găsește la standurile de condimente) și, dacă nu ți se pare destul de sărat, niște sare – sau orice alt condiment îți place

 

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri