Aperitive
Mititele, cu forme şi gusturi interesante, aperitivele sunt menite să deschidă pofta de mâncare a mesenilor. Aspectul lor este deosebit de important şi de cele mai multe ori aperitivele sunt de mici dimensiuni. Că doar nu vrem ca oamenii să se sature înainte ca masa să înceapă, nu-i aşa?
Lapte cu banane și puțin iaurt
Dacă te trezești cu o poftă nebună de a mânca ceva dulce sau bun dar ori nu ai pe-acasă prea multe dulciuri ori nu știi ce-ai vrea, ia în considerare...
Focaccia cu ciuperci și cimbru
Despre focaccia am tot vorbit și cu siguranță vom mai vorbi și cu alte ocazii, în primul rând pentru că este o constantă în casa noastră și caut mereu să...
Pregătește un sos de iaurt minunat în mai puțin de 15 secunde
Răcoritor ca o ploaie de vară se dovedește a fi sosul de iaurt pe care obișnuiesc să-l pregătesc ori de câte ori nu am timp de dichiseli și preparate ”descântate”....
Galette cu zucchini, ardei capia, brânză brie și cottage
De origine franțuzească, galette este o plăcintă plată, dulce sau sărată, care nu are nevoie de o formă pentru a se coace bine-merci la cuptorul bine încins. Folosind același aluat...
Special de 8 Martie. Pâine plată mediteraneană cu boboci de lavandă și trandafir
Cine să mai înțeleagă femeile? Se supără din toate nimicurile, plâng în restaurant, la telenovele, plâng de supărare, de bucurie, când văd copii bucălați sau când sunt obosite. Când ți-e...
Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea
Deși cu multă vreme în urmă mă întristam când vremea nu era așa cum aș fi vrut eu să fie, am realizat că nu există prostie mai mare decât să...
Savoare sărată: quiche cu telemea și roșii uscate la soare
Nu mai știu când am mâncat prima dată quiche, însă știu sigur că multă vreme mi-am dorit să încerc tarta aceasta sărată. Înainte chiar să am habar ce este de...
Uită de suc! Bea limonadă cu grepfruit, portocale, lămâi și miere
Deși Dochia a pornit legendarul ei urcuș cu oile spre munte, iarna nu ne-a părăsit cu totul. Nu o spun eu. O zic bătrânii care ”grăiesc” (vorbesc) domol în timp...
Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastră
Verdele crud este culoarea pe care o poartă primăvara. Pentru că odată ce ne-am pus pe numărat babe, cu fiecare zi care trece suntem din ce în ce mai aproape...
Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei copt
Dacă ar fi să transpui în mâncare imaginea simplității sofisticate, atunci cu siguranță, ea ar putea împrumuta, fără îndoială, chipul hummusului. E incredibil cum, odată ce ai gustat din bobul...
Ouă umplute cu leurdă și mai multe despre 29 februarie
Nu știu cum e pe la voi, dar la noi șturlubatica primăvară pare să-și facă o intrare mai mult dramatică decât lină și ușoară prin ținuturile noastre. După ce ne-a...
Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâie
Nu îmi plac dulciurile în mod deosebit. Și, mai ales, nu mă omor după prăjiturile sau cremele de ciocolată. Da, știu, sunt mulți îndrăgostiți de crema adâncă precum noaptea, însă...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |