Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastră

Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastră

Verdele crud este culoarea pe care o poartă primăvara. Pentru că odată ce ne-am pus pe numărat babe, cu fiecare zi care trece suntem din ce în ce mai aproape de soare și de vremea cea bună. Ingrediente care, exact ca într-o rețetă reușită, au ca rezultat explozia de boboci, frunze și muguri. De bucurie.

Recunosc, anul acesta, din pricină că am puțin mai mult timp la dispoziție, m-am cam grăbit cu grădinăritul, așa că 1 martie m-a prins în grădină, ajustând tufele de levănțică. Pentru că dacă ai o lavandă, de vrei să-și păstreze forma rotundă și frumoasă, trebuie să ai grijă ca în fiecare primăvară, înainte să-și dea drumul la crescut frunze și tulpini noi, trebuie să o tratezi bine. Nu cu pomezi, ori pudre, ci cu…foarfecile.

Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastră

 

Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastră

Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastrăAșadar, după ce am dus lavandele la SPA în prima zi de primăvară, valul de frig care a năvălit ieri peste noi a făcut să mi se strângă inima. Nu de alta, dar dacă pățesc lavandele ceva, eu sunt de vină. Eu cu graba mea! Din fericire, însă, frigul n-a ținut și azi iar a răsărit soarele în grădina noastră. Cea care anul acesta, prin aprilie, împlinește doi ani.

Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastră

 

Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastrăOu copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastrăOu copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastrăLa fel de tânără și de fragedă e grădina noastră, însă multe dintre plantele și tufele perene și-au înfipt bine rădăcinile în pământ, au crescut – uneori – peste așteptări, au înflorit deja de câteva ori și nu mai sunt atât de vulnerabile. Pentru că, sinceră să fiu, mereu am crezut în tough love în grădină, neplăcându-mi plantele mult prea sensibile care au nevoie de grijă excesivă, și mă bucur din toată inima pentru fiecare floare care înflorește și tulpină care își înalță căpșorul spre cer din grija noastră.

Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastrăOu copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastrăOu copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastrăOu copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastră

Tocmai de aceea, cu intenția de a celebra verdele crud care începe să-și facă simțită prezența în grădină și minunăția primăverii, am pregătit avocado cu ou pentru micul nostru dejun, pe care vi le prezint împreună cu câteva fotografii din grădina noastră. Cu aerul ei de sălbatică dragă și cu ”look-ul” Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastrăde neglijență studiată :).

Ou copt în coajă de avocado cu sos verde

Ingrediente:

*1 avocado moale (cantitățile sunt pentru 2 persoane)

*2 ouă (câte unul pentru fiecare persoană)

*zeamă de lămâie

*1 lingură ulei de măsline extravirgin

*1 cățel de usturoi

*1 vârf de cuțit de cumin (îl găsești la magazinele de condimente și la standurile cu mirodenii din hypermarketuri)

*sare, piper și puțină apă

Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastrăOu copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastră

Preparare:

1.Taie avocado-ul de-a lungul, pe jumătate și scoate-i sâmburele (cel mai ușor mod de a-i scoate sâmburele e să înfigi scurt tăișul unui cuțit în el și să-l răsucești ușor)

2.Cu ajutorul unei lingurițe scoate 80 la sută din miez și pune-l într-un blender sau robot de bucătărie

3.Condimentează miezul rămas în coaja de avocado cu sare, piper și zeamă de lămâie și pune jumătățile de coajă într-un vas termorezistent ce poate fi dat la cuptor.

4.Sparge cu grijă câte un ou în fiecare jumătate de avocado, sărează, piperează și dă la cuptor la temperatură maximă pentru aproximativ 20 de minute sau până când oul are consistența dorită de tine

5. În timp ce oul se coace, pregătește un sos savuros, care nu este altceva decât o variantă mai subțiată a sosului guacamole. Pune, așadar, în blenderul în care se află deja miezul pe care l-ai scobit din avocado și cățelul de usturoi, cuminul și uleiul de măsline extravirgin. Mixează bine până când obții o pastă densă.

6. Gustă și adaugă sare, piper și zeamă de lămâie după gust, apoi subțiază sosul cu puțină apă.

7. Gustă din nou sosul subțiat și, dacă e cazul, mai adaugă sare, piper sau zeamă de lămâie.

Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastră

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes