Bucătărie asiatică
Pregătește orez prăjit, asiatic, în doi timpi și trei mișcări
Dacă îți place orezul prăjit, asiatic, nu trebuie să mergi tot timpul la restaurant, ci îl poți pregăti și acasă. Pentru ca orezul să-și păstreze însă structura și ușoara uscăciune...
Azi călătorim în ASIA cu soba și zucchini noodles în sos dulce-acrișor
În ultimele două zile am călătorit mult aici, la rețetefine.ro. Am început duminică, ușor, cu un drum imaginar și gustos în Grecia și în țările măslinilor, printr-un brunch cu aromă...
Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică
Ador mâncarea asiatică. Și cel mai mult îmi place la ea faptul că e întru totul diferită de preparatele noastre, europene. Avem și noi bunătățile noastre. Nu poate spune nimeni...
Tom Kha Gai – supă thailandeză de pui, ciuperci și lapte de cocos, inspirată de Viena
Viena nu îmi este deloc străină. Noi două ne-am întâlnit de multe ori de-a lungul ultimelor decenii. Începând chiar cu 93, când, copil fiind, născut și crescut între clădirile cenușii...
Ciuperci exotice, tăiţei de sticlă şi amintiri de acum 26 de ani
Aveam 9 ani şi ştiu foarte bine cum mergeam să cumpăr pâine cu cartela. Tanti aia de la alimentara bifa cu pixul, frumos, un X pe ziua respectivă. În magazinul...
Pui katsu cu sos roşu, dulce-acrişor
Încă de când ne-am cunoscut şi apoi şi după ce am format mica noastră familie, Lau şi cu mine am instituit o tradiţie în casa noastră. Împodobim bradul de Crăciun...
Tăiţei chinezeşti cu pui – şi o poveste despre iubirea vieţii mele :) (FOTO ŞI VIDEO)
Demult, în cu totul altă viaţă, am făcut balet. 10 ani – o parte din copilărie şi întreaga adolescenţă – i-am petrecut în compania dansului de care m-am îndrăgostit iremediabil....
Nu arunca mâncarea! „Recicleaz-o” în stil asiatic: Orez prăjit din resturi
„Resturi” nu este cel mai frumos plural din limba română şi, deşi înseamnă acelaşi lucru, „leftovers” din engleză sună parcă de un milion de ori mai bine. Oricum ar fi,...
Pui tailandez in lapte de cocos și muuult albastru de Mediterana
După ce ne-am bătut capul vreo două săpămâni (și ni l-am mai fi bătut încă vreo 3 dacă nu ne-ar fi prins finalul sezonului de reduceri la biletele de vacanță),...
Două supe de inspiraţie asiatică: supă cremă de porumb & supă uşoară de ou
Azi nu prea am chef de scris poveşti nemuritoare, aşa că voi fi scurtă: şi la vorbă şi la reţete. Pentru că, îndrăgostită până peste cap de mâncarea asiatică am...
Teriyaki de pui cu mango – o minune după reguli ayurvedice
Ayurveda, medicina veche indiană spune că, pentru a-ți oferi satisfacție deplină, mâncarea trebuie să cuprindă toate gusturile . Așa și numai așa, în momentul în care te vei ridica de...
Tăiţei asiatici mai simpli decât…”美好的一天”, adică „Měihǎo de yītiān”, adică „Bună ziua” :)
….îmi amintesc bine cum a fost prima dată când am mâncat mâncare chinezească. Mi s-a părut ciudată. Şi nu puteam înţelege prea bine cum e cu combinaţia aia de dulce,...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |