Pui tailandez in lapte de cocos și muuult albastru de Mediterana

După ce ne-am bătut capul vreo două săpămâni (și ni l-am mai fi bătut încă vreo 3 dacă nu ne-ar fi prins finalul sezonului de reduceri la biletele de vacanță), am ales o destinație deja clasică printre români: insula Zakynthos din Grecia. Da, știu, aproape nimic special aici, și ne-am convins de asta după ce am întâlnit români la tot pasul pe-acolo, dar unele locuri de aici, rocile albe, marea, plajele, țestoasele, insulițele și albastrul acela intens, cu care nu știu dacă mă voi mai întâlni în alte locuri, ne-au convins că insula este un loc pe care ar trebui să-l vezi o dată în viață.

6a3a

De simțit, ne-am simțit tare bine, dar e ceva la Marea Mediterană care te face să te simți așa… Acasă. Și cel mai mult mi-au plăcut cele două zile petrecute pe apă. Pe un vapor de vreo 200 de persoane, de unde am putut admira insula pe îndelete. Și..mâncarea. Cum se întâmplă de fiecare dată.

9(Peșterile Keri)

10(un albastru aproape ireal)

Ne-am dus, am văzut și ne-am întors. Mai relaxați, dar, parcă însoțiți de o ușoară tristețe. Că vacanța s-a terminat. Asta așa…în general, pentru că pe mine m-a apucat rău de tot cheful de gătit. Curios, dar nu mâncăruri inspirate de Mediterana, cum s-a întâmplat anul trecut, ci exotice. Cât mai exotice. Fără să-mi pese că pe caniculă m-aș putea topi de cald în bucătărie.

16

N-am mai scris de mult, știu. Probabil din pricina verii care m-a prins în mreje, a căldurii care nu m-a prea lăsat să stau pe lângă plită și cuptor, a grădinii care m-a ținut mai mult pe-afară, a bicicletei pe care am regăsit-o recent cu multă surprindere, a alergatului din parc, care mă ajută să-mi limpezesc gândurile. A vieții, în general.

131415

Azi e Sfânta Mărie, cum îi spunem noi pe-aici, așa că le doresc Mariilor numai lucruri bune și mâncare gustoasă și, pentru aventuroșii în ale gustului care vor să-și surprindă plăcut oamenii dragi, am o propunere interesantă: pui în lapte de cocos cu busuioc și orez basmati, gătit simplu.

1718(Insula Cameo)

19

Hmmmm…..Sună cam ciudat, nu-i așa? Însă când pui puiul la fiert în laptele aromat și aroma se propagă în toată casa, vei ști că ai făcut o alegere minunată. Pentru că surprinzător de minunat se dovedește acest fel de mâncare venit tocmai din Tailanda.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 2 ratings

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes