Două supe de inspiraţie asiatică: supă cremă de porumb & supă uşoară de ou

Azi nu prea am chef de scris poveşti nemuritoare, aşa că voi fi scurtă: şi la vorbă şi la reţete. Pentru că, îndrăgostită până peste cap de mâncarea asiatică am încercat să redau şi la mine în bucătărie una dintre cele mai simple şi rapide supe ale Chinei: cea de ou. Pentru că supa aceasta nu este singura pe care am încercat-o, mai adaug în „pachetul” pe ziua de astăzi şi supa cremă de porumb dulce pe care am pregătit-o ieri. Aceasta este o idee mai complicată decât supa de ou (la prima vedere), însă la fel de simplă, în esenţă.

SUPA ASIATICĂ DE OU

Ai nevoie de aproximativ 1,5 litri de apă fierbinte, o ceapă verde (sau două) că şi-aşa e sezonul ei, puţin unt, 2 ouă, sos de soia şi câţiva stropi de zeamă de lămâie.

ou

Topeşte untul într-o oală şi pune peste unt apa în care ai dizolvat un cub de supă de pui. Bate ouăle ca pentru omletă şi, când apa începe să clocotească toarnă oul în oală amestecând încontinuu cu o furculiţă (pentru a face „zdrenţe”). Taie ceapa verde solzişori şi adaug-o în supă, pe care o potriveşti de sare, piper, doar puţin sos de soia şi la fel de puţină zeamă de lămâie.

Atât

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes