Bucătărie uşoară
Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi...
Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul...
Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem...
Pregătește o SUPER salată, pentru un super prânz
Uneori, de fapt de cele mai multe ori, taman pe la orele prânzului când ai mai mult de muncă, nivelul energiei scade drastic, atingând un punct critic. Asta inseamnă că...
Călătorește în Grecia cu trigoanele ”Spanakopita”
Unul dintre lucrurile care-mi plac cel mai mult la Grecia – și sunt sigură că cei care au fost pe-acolo îmi dau dreptate – e mâncarea. Nu știu grecii cum...
Ți-e foame dar vrei să slăbești? Încearcă o cină de doar 230 de calorii
Am mai spus-o și o voi mai spune: slăbitul prin înfometare este cea mai mare greșeală pe care o poți face. Asta dacă vrei să slăbești și să și rămâi...
Ouă umplute cu brânză cottage și roșii uscate la soare
După cum am spus-o și cu altă ocazie, îmi plac mult ouăle umplute. Din păcate, însă, dacă pe vremuri pate-ul din compoziție nu mă deranja deloc, acum caut mereu noi...
Lapte cu banane și puțin iaurt
Dacă te trezești cu o poftă nebună de a mânca ceva dulce sau bun dar ori nu ai pe-acasă prea multe dulciuri ori nu știi ce-ai vrea, ia în considerare...
Pregătește un sos de iaurt minunat în mai puțin de 15 secunde
Răcoritor ca o ploaie de vară se dovedește a fi sosul de iaurt pe care obișnuiesc să-l pregătesc ori de câte ori nu am timp de dichiseli și preparate ”descântate”....
Galette cu zucchini, ardei capia, brânză brie și cottage
De origine franțuzească, galette este o plăcintă plată, dulce sau sărată, care nu are nevoie de o formă pentru a se coace bine-merci la cuptorul bine încins. Folosind același aluat...
Legume la cuptor cu ouă de prepeliță și parmezan
Dacă ești în căutarea unui preparat perfect pentru brunch, prânz sau o cină ușoară, legumele cu ouă de prepeliță la cuptor sunt cea mai bună alegere. Aceasta nu este, însă,...
Salată cu ou, avocado, spanac tânăr și rucola
Azi toată ziua am umblat brambura. Nu chiar de la prima oră, însă suficient încât să ne apuce înserarea pe străzi și pe la magazine. Printre lucrurile cu care ne-am...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |