telemea
Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul...
Călătorește în Grecia cu trigoanele ”Spanakopita”
Unul dintre lucrurile care-mi plac cel mai mult la Grecia – și sunt sigură că cei care au fost pe-acolo îmi dau dreptate – e mâncarea. Nu știu grecii cum...
Quiche de primăvară cu spanac, ceapă verde și telemea
Deși cu multă vreme în urmă mă întristam când vremea nu era așa cum aș fi vrut eu să fie, am realizat că nu există prostie mai mare decât să...
Savoare sărată: quiche cu telemea și roșii uscate la soare
Nu mai știu când am mâncat prima dată quiche, însă știu sigur că multă vreme mi-am dorit să încerc tarta aceasta sărată. Înainte chiar să am habar ce este de...
Ouă umplute cu leurdă și mai multe despre 29 februarie
Nu știu cum e pe la voi, dar la noi șturlubatica primăvară pare să-și facă o intrare mai mult dramatică decât lină și ușoară prin ținuturile noastre. După ce ne-a...
Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia
Ouă umplute cu măsline, pastă grecească (tot) de măsline făcută în casă, telemea stropită cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și ”pudrată” cu oregano uscat, chorizo spaniol, măsline kalamata,...
Probabil cel mai gustos soare din lume :)
Am încetat de destul de multă vreme să mă mai bucur de trecerea timpului. Conștientă fiind că dacă nu fac tot ce pot pentru a-l umple cu lucrurile care-mi plac,...
Light & Fast. Salată de verdeţuri cu brânză de capră şi… pere
Pentru Crăciun ne place să ne pregătim încet şi din timp. În primul şi primul rând împodobim bradul, apoi, încet, încet lăsăm casa să ne inspire, pentru a o decora...
Quiche cu brânză şi harissa, gătită cu pasiune
Dacă ar fi să privesc în mine cu toată sinceritatea, ar fi doar ca să constat că trăiesc cu pasiune fiecare clipă. Adică iubesc cu pasiune, urăsc cu pasiune, gătesc...
The ultimate grilled cheese sandwich (cu pastă de anghinare)!
….nu-mi stă în fire să mănânc sandwich-uri. Nici hamburger sau cheeseburger. Şi rezist (fără prea mare efort) tentaţiilor care se numesc KFC, McDonalds sau pizza. Nici nu ştiu de ce...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |