unt
Fricassee de ciuperci sălbatice relaxate pe ”polenta”
Vineri seară am fost pe la Carrefour și, ca de obicei, am ajuns și la raionul de legume și fructe. Nu ne-am gândit să luăm ceva sofisticat sau cine știe...
Supă cremă de usturoi (şi crutoane din lipie)
Mi se pare de-a dreptul fascinant cum din câteva ingrediente şi legume banale poţi face o mâncare incredibilă. Poate că doar mie mi se pare ciudat lucrul acesta, poate că...
Supa cremă de ciuperci şi tinereţea fără bătrâneţe
„Tinereţea e o stare de spirit” – am crezut întotdeauna. Şi sunt convinsă că în momentul în care nu ne mai simţim copii. În secunda în care ucidem şi ultima...
Frigărui de pui cu sos fin de tarhon şi senzaţie de primăvară în grădină
Azi la noi, la Sibiu, e o vreme minunată. După ce am zgribulit destul de bine în ultima vreme, iată că azi, cu doar o zi înainte ca ceasul să-şi...
Supă de salvie şi usturoi – o poveste de dragoste provensală
Tarhon, mentă (de două feluri), rozmarin, oregano, busuioc, cimbru de vară, cimbrişor, melisă, busuioc grecesc, levănţică sunt doar câteva dintre plantele aromatice pe care le cresc cu multă dragoste în...
Quiche cu brânză şi harissa, gătită cu pasiune
Dacă ar fi să privesc în mine cu toată sinceritatea, ar fi doar ca să constat că trăiesc cu pasiune fiecare clipă. Adică iubesc cu pasiune, urăsc cu pasiune, gătesc...
Bucurii de mai: Sparanghel alb și o grădină…
Am copilărit la bloc și îmi amintesc foarte bine cum săream coarda lângă bătătorul de covoare, jucam schenkel (după cum îi spunea jocului de elastic la noi, la Sibiu), flori,...
Plită electrică vs. plită pe gaz plus supă picantă de roşii cu porumb
Mi-e teamă de gaz. Şi cred că, dacă eşti cât de cât ancorat în realitate şi mai citeşti ştirile pe timp de iarnă, este imposibil să nu simţi o strângere...
Easy spring breakfast: Patru idei de mic dejun uşor, cu verdeţuri şi legume proaspete
Era o vreme când nu mâncam nimic dimineaţa şi, pentru a avea o zi perfectă şi un start bun, o cafea era suficientă. Asta până la un moment dat când,...
Cenuşăreasa cu un condur de aur: supa cremă de praz şi gustul ei
E de-a dreptul uimitor cum, nişte ingrediente banale, urât mirositoare chiar, precum prazul sau ceapa, pot da naştere unor minunăţii culinare. Sună ciudat, ştiu, dar cei care chiar în momentul...
Quiche Lorraine, Quiche cu brânză & un vârf de cuțit de știință
Dacă Atotputernicul vroia să mâncăm doar friptură de porc (de exemplu), nu ne dădea simțul gustului. Oho și cu siguranță nu l-ar fi făcut într-atât de complex precum este. Pentru...
Mic dejun sofisticat: Ou Benedict și o fărâmă de sănătate
Cretanii sunt unii dintre oamenii care trăiesc cel mai mult. De ce, oare? Nu mă pot abține să nu mă întreb. Din cauza ușurinței cu care străbat viața, a atitudinii...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |