Cele mai noi articole din revistă

Bucurii de mai: Sparanghel alb și o grădină…


advertisement

Am copilărit la bloc și îmi amintesc foarte bine cum săream coarda lângă bătătorul de covoare, jucam schenkel (după cum îi spunea jocului de elastic la noi, la Sibiu), flori, fete și băieți, prinselea sau, când ne supăram ne luam la bătaie. Hahahaha  asta este cât se poate de adevărat și cred că nici măcar nu sunt singura care se bătea cu fetele și băieții în fața blocului.

57

Mai târziu, pe când aveam 20 și ceva de ani, ne-am mutat la casă. Unde m-am trezit și cu o mică grădină. O numesc grădină, acum, când văd liliacul adus de la bunica de la Turda, plin de boboci gata să înflorească,  iubitele mele levănțici transformate în tufe dese, trandafirul cățărător și galben suit sus pe gard, ori smochinul care de vreo doi ani își coace cu nonșalanță smochinele. Pe vremea aceea nu era aproape nimic în curte, dar acolo, în pătrățelul acela încercuit de ferestre și ziduri am aflat că, de fapt, îmi doresc o grădină.

41314

E interesant, dar pe vremuri, nu mă gândeam că vreau neapărat o casă. Îmi doream, în schimb, o grădină pe care, acum o am. Și o iubesc din toată inima. Pentru că parcă nu există bucurie mai mare ca atunci când văd plăntuțele dezvoltându-se, crescând din grija mea și explodând în zeci de cascade colorate.

Iubesc grădinile. Pe toate. Dar cel mai mult îmi plac cele pline de mistere și unghere ascunse, nedisciplinate, sălbatice, cu cadrane solare, iazuri, cuiburi de păsări, liane și tufe înflorite. Îmi plac, în egală măsură, ierburile aromate, oglinzile care fac spațiile să pară mai mari, pietrele cu inscripții și fântânile cu mozaicuri.

61519

Grădina noastră e foarte tânără. Și nu chiar atât de mare încât să pot crea prea multe unghere și ascunzișuri, însă nu pot și nu vreau să o pun la disciplinat, în genunchi pe coji de nucă, și nici nu pot să așez florile în rând, ca roșiile sau ceapa prin rozoare.

Grădina mea e parte din sufletul meu și îmi aduce multă bucurie și satisfacție acum, la început de mai, luna perfectă pentru ccumpărat, gătit și savurat sparanghelul.

81018

Treaba cu sparanghelul e la fel ca cea cu ciorba de salată. Ori îți place, ori nu. Dar dacă ai o cât de mică îndoială și nu ești sigur(ă) că îl urăști din toată inima, mai gustă-l. S-ar putea să te îndrăgostești iremediabil plus că le vei face mult bine rinichilor, dar mai ales papilelor gustative când îl vei pregăti în cel mai simplu și gustos mod posibil.

121120

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri