Cremă de brânză cu ierburi mediteraneene – gust de vacanță în luna ianuarie

E ceva interesant la luna ianuarie și cred că, de am privi-o mai în detaliu, vom realiza că prima lună din an e aproape echivalentul primei zile din săptămână. Adică, după ce ne facem de cap un week-end întreg (întreaga lună decembrie), după ce intrăm în frenezia curățeniei, a cumpărăturilor, a mâncatului fără mustrări de conștiință, a chefurilor și dormitului până târziu, ne trezim după Revelion că hopa! dă realitatea năvală peste noi și că avem rezoluții de îndeplinit în luna ianuarie.

159

Aproape toți cunoscuții cu care m-am întâlnit în ultima vreme s-au dovedit a fi lipsiți de chef, de energie, obosiți după sărbători, adormiți, fix așa cum ar fi într-o zi de luni, de altfel.

E adevărat. Ianuarie nu e chiar cea mai frumoasă lună. Frigul nu e tocmai frig, iarna nu e iarnă, după ce ne-am dorit să ningă de Crăciun și Revelion, vrem acum să vină primăvara. Iar unii o și ”adulmecă” în temperaturile cu multe grade plus. Pe de altă parte, însă, deși văduviți de toată lumina și atmosfera Crăciunului, de întreaga strălucire și după explozia de energie de la Revelion, cred că greșim enorm dacă lăsăm perioada asta a anului să scoată ce e mai bun din noi.

711613

De aia, luptându-mă cu lenea și cu vremea ciudată, sunt hotărâtă să nu-l las pe pișicherul de Moș Ianuarie să-și facă de cap pe la mine prin ogradă, așa că nu las să treacă pe lângă mine nicio zi fără să fac ceva.  Indiferent că vorbim aici despre reluarea exercițiilor mele de balet, crearea a cât mai multor preparate interesante sau a punerii la muncă a nevoii mele uriașe de a transforma realitatea. În altceva. Nu neapărat mai bun, dar cu siguranță, poate, mai diferit.

8

PS. În ultima vreme, pare-se, i-am pus gând rău mojarului meu din piatră pentru că zilele acestea l-am folosit mai mult decât am făcut-o în întreaga lui existență. Însă așa se întâmplă când îmi prepar propria cremă de brânză aromată pe care de cele mai multe ori o savurez fie la micul dejun, lungită lasciv pe pâine prăjită, fie ca gustare cu biscuiți italienești sărați, așa  că brânza asta e perfectă la petreceri sau brunch-uri. (Ce-o fi cu mine, oare, dar parcă numai la petreceri îmi stă capul ?!)

2

CREMĂ DE BRÂNZĂ CU IERBURI MEDITERANEENE

Ingrediente:

*2 linguri generoase de brânză de vaci (pentru o cantitate moderată)

*2 bucățele de roșii uscate la soare

*1 cățel de usturoi (sau 2)

*1 lingură de ulei de măsline extravirgin

*sare de mare & piper alb sau negru

*cimbru, busuioc, oregano uscate

*câțiva (vreo 3) fulgi de chilli (dacă vrei o cremă picantă)

*biscuiți sărați pentru servit

14

Preparare

Într-un mojar, sau robot de bucătărie, zdrobește bine usturoiul și roșiile uscate la soare, după care adaugi brânza de vaci și restul ingredientelor. Nu uita să guști și să potrivești de sare, dacă mai e nevoie.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes