Total diferite de celalalte ciuperci cu care suntem obișnuiți și care au picior subțire și pălărie mare, Oyster King sunt taman invers. Adică probabil că Mama Natură a băut ceva înainte să le creeze sau a fost plictisită rău, pentru că s-a distrat făcând niște ciupercuțe ale căror pălării abia reușesc să acopere ditamai piciorul.
Dincolo de aspectul lor mai mult decât interesant, Oyster King sunt niște ciuperci din familia Pleurotus, care se remarcă printr-o consistență foarte apropiată de cea a cărnii de pui. Cu alte cuvinte, dacă ții post și ți-e dor de carne de pui, du-te la Carrefour și cumpără ciupercile din povestea asta. Spun Carrefour, pentru că noi de-acolo le-am cumpărat. Fără nicio legătură cu postul, însă.
Pentru că nu le-am putut lăsa pur și simplu să stea liniștite și relaxate în frigider, am încercat să găsesc cea mai bună metodă de a le valorifica. Și eu zic că am reușit, pentru că, după ce le-am combinat cu paste într-un sos de smântână cu tarhon, usturoi și parmezan, toți cei de la masă aproape că au lins farfuriile.
Așa că nu se poate să nu vă spun și vouă cum se face preparatul acesta. Cine știe, poate aveți drum pe la Carrefour…:)
Fettucine cu ciuperci ”Oyster King”, smântână, tarhon și parmezan
Ingrediente:
*fettuccine obișnuite sau fettuccine japoneze (pot fi cumpărate de la Carrefour, de la raionul cu produse internaționale)
*ciuperci Oyster King
*4 căței de usturoi
*2,5 linguri de smântână
*1/2 de cub de pui
*puțin parmezan
*1/2 de linguriță de tarhon uscat
*ulei de măsline
*sare și piper
Preparare:
1.Pune pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj
2.Desfă mănunchiul de ciuperci și spală-le sub jet de apă
3.Taie ciupercile de-a lungul și pune o parte din bucățile din mijloc deoparte. Taie restul în bucăți mijlocii
4.Pune o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare, non aderentă și prăjește pe ambele părți bucățile de ciuperci pe care le-ai pus deoparte. Pune și puțină sare și piper în tigaia în care se rumenesc ciupercile. Când s-au făcut ia-le de pe foc și pune-le pe o farfurie
5.În aceeași tigaie pune o lingură de ulei de măsline, adaugă ciupercile tocate mărunt și cățeii de usturoi tocați – și ei – mărunt. Lasă să se soteze.
6.Între timp dizolvă în apă fierbinte jumătatea de cub de pui, transformând totul într-o supă de pui
7. După ce ciupercile și usturoiul s-au sotat adaugă din supa de pui, în tigaie. Nu pune prea mult, pentru că nu vrei ca sosul să fie prea apos.
8.Lasă ciupercile și usturoiul să fiarbă vreo 5 minute în supa de pui, după care dă focul la minim și adaugă smântâna. Dacă se va întâmpla ca sosul să fie prea apos, îngroașă-l puțin cu o jumătate de lingură de amidon pe care îl amesteci cu 2 linguri din sos și îl adaugi, apoi, în tigaie.
9.Alături de smântână pune și tarhonul și lasă-l totul să fiarbă mocnit până scurgi pastele
10.După ce ai scurs pastele, adaugă-le în sos, amestecă totul, stinge focul, gustă, apoi sărează și piperează, dacă mai e nevoie.
11.Împarte pastele cu sos în farfurii și pune în fiecare farfurie din ciupercile prăjite înainte, plus parmezan ras.
ffff bune , usor de facut