Cele mai noi articole din revistă

Mini mozzarella şi camembert pané, pentru brunch, gustare sau petrecere


advertisement

Ideea de brunch îmi place tare mult. Şi nu din cauză că aş fi genul care se trezeşte la orele prânzului, iar apoi ia micul dejun la ora 14, pentru că nu sunt. Îmi place ideea de brunch, pentru că induce o stare de uşurinţă a vieţii, de masă luată undeva într-o grădină însorită, de duminică leneşă.

16a1a
Week-end-urile sunt leneşe şi dulci, indiferent dacă e vreme frumoasă sau urâtă, indiferent dacă soarele zâmbeşte bălai spre noi, sau se ascunde timid de faţa lumii în spatele norilor şi a ploii.
Vara brunch-ul e cel mai frumos, însă toamna, prin consistenţa ei moale şi călduţă dă o şi mai mare profunzime prânzurilor luate devreme sau a mic-dejunurilor servite mai târziu decât la ora „admisă prin lege” :). Pentru că asta e de fapt un brunch. O combinaţie fermecătoare dintre cele două, care poate include fie două persoane, fie un grup de prieteni.

3a4a8a11a

Brunch-ul nostru de duminică a cuprins două persoane. Eu şi Laurenţiu. Şi a avut cu mult mai puţină mâncare decât în mod obişnuit. Pentru că niciunul dintre noi nu e mâncăcios din fire. Ce am pus pe masă? Smoothie cu iaurt grecesc, banane şi miere de albine, o salată de frunze verzi, pâine prăjită, unt cu trufe, ouă poşate (cum se fac puteţi afla de AICI), o selecţie de mezeluri (din care n-am mâncat deloc), mini mozzarella şi brânză camembert pane, într-un amestec de pesmet cu seminţe (de susan, in şi mac).

13a14a18a

Brânza pane e genială. Indiferent că vorbim aici de caşcaval, mozzarella, camembert, brânză brie sau telemea, iar „procesul tehnologic” e acelaşi pentru toate. Mai mult, preparatul se pregăteşte rapid şi e extrem de versatil transformând o masă banală într-una sofisticată. Mai ales dacă brânza vine însosţită de sos de fructe de pădure, diverse feluri de salată sau cartofi picanţi, iar pe ouăle poşate s-a lungit liniştit un sos olandez.

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri