Cele mai noi articole din revistă

Omletă rustico-fină cu tarhon


advertisement

Iar ouă? O să spună, probabil, careva care va (:D) trece pe aici. Da, iar ouă. Da ce-aveți fraților cu ouăle? N-are voie omul să aibă o mică obsesie? A avut-o și Dali, au avut-o și alții. Eu, însă, nu m-am apucat de pictură, din considerație pentru ochii privitorilor, ci de…gătit, din aceeași considerație. Pentru papilele gustative, însă.

Azi am pregătit o omletă. De fapt două – pentru mine și pentru Laurențiu – care n-au avut nimic special la bază, dar care au primit, printr-un detaliu, o cu totul altă dimensiune.

Inedită a fost omleta noastră din această dimineață. Nu neapărat din pricina farfuriilor negre care mie, una, îmi plac la nebunie, ci a…tarhonului. O iarbă neinteresantă pentru unele zone ale României, fără nicio legătuă cu poveștile magice ale busuiocului (de exemplu), iubită de francezi și folosită în sudul Transilvaniei – după ce a fost înmuiată bine în oțet – la acrit ciorbele și la tăiatul greții ouălor umplute (Aaaah, nu știați treaba asta? O să vă povestesc mai multe când o să pregătesc astfel de ouă).

”Nu ți se pare că e ceva ciudat la omleta asta?” l-am întrebat pe Lau la masă. ”Ba da”, mi-a răspuns de  parcă doar atunci ar fi realizat că în farfuria lui neagră ca noaptea, în dimineața însorită, plutea ceva parfumat. Ca o părere. Un gust aproape necunoscut. Greu de deslușit. Interesant. Dar mai ales, greu de categorisit.

Omleta din povestea noastră este o combinație: dintre Spania, Franța, pământurile Cretei și dealurile verzi, misterioase ale Transilvaniei, în farfuriile noaastre făcându-și loc și o parte din grădină. Pentru că tarhonul cel proaspăt și roșiile cherry sunt de-ale noastre. Unul cules dintre flori, iar altele – roșiile – dintre buruieni și zarzavaturi.

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri