Cele mai noi articole din revistă

Ou cu brânză și legume în oală fierbinte


advertisement

”Cred că dacă aș fi fost casnică, o mare parte a existenței mele s-ar fi învârtit în jurul mâncării….Aș fi gătit rețetele cele mai sofisticate….” mi-a șoptit un gând de dimineață, în timp ce preparam micul nostru dejun. Înaripatul n-a zăbovit, însă, în preajma urechilor mele decât câteva secunde, locul lui fiind luat de un altul:

”Ce mult mi-ar plăcea să merg în Iordania….Pentru a vedea Marea Moartă, Marea Roșie, orașul Petra, beduinii. Întotdeauna m-a atras deșertul. Îmi doresc mult să-l văd și cred că nicio altă parte a lumii alcătuită din nisip nu ar putea fi mai frumoasă decât Wadi Rum – deșertul lunii”

Dar acestea sunt doar două dintre gândurile care m-au bântuit în timpul gătitului, în afară de ”Oare mai trebuie să pun niște sare?”, ”Lasă că pun piperul direct pe ou cânt e gata”, ”Roșiile astea nu sunt extraordinare”, ”De data asta las chorizo la o parte” și muuuulte altele. În legătură (sau fără legătură) cu mâncarea.

Ah, și m-am mai gândit la ceva. La sarea neagră (Kala Namak – pe numele original) din Creta, care într-adevăr are gust de ouă (din cauza sulfului pe care îl are în compoziție) și care mi-a schimbat gustul salatei de ieri, cu 180 de grade.

Micul nostru dejun nu a avut carne în compoziție, însă a fost de inspirație mediteraneană, cu o mini abundență de legume, puțintică telemea și cu multă, multă dragoste.  

Pentru că în timp ce l-am preparat, cu drag, am călătorit, ascunsă între aripile gândurilor prin unele dintre cele mai interesante locuri ale Terrei

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri