Paste cu usturoi și piper negru

Paste cu usturoi și piper negru

Hmmm…S-ar putea ca rețeta aceasta să vi se pară cel puțin ciudată, în special din cauza piperului negru, care, proaspăt măcinat (haha era să scriu ”stors”) este unul dintre ingredientele de bază ale acestor paste.

Să ne imaginăm următoarea situație. E sâmbătă, tocmai ai venit cu toată gașca de la cumpărături, abia aștepți să stai puțin liniștită după ce-ai alergat toată ziua printre rafturile supermarketului, tarabele din piață și pe unde-ți mai faci cumpărăturile. Când crezi, însă, că te poți relaxa 2 minute, toate gurile flămânde sar pe tine cu întrebările: ”Noi ce mâncăm astăzi?”. Și uite-așa uiți ca prin minune de cele două minute de liniște și începi să te gândești ce ai putea pregăti simplu, rapid și gustos, în cel mai scurt timp posibil.

Paste cu usturoi și piper negruPaste cu usturoi și piper negruPaste cu usturoi și piper negruPaste cu usturoi și piper negru

Răspunsul e simplu și clar ca lumina zilei: pastele cu usturoi și piper. Gustoase și aromate, ele sunt ușor de pregătit și te vor ajuta să câștigi timp prețios pentru tine.

Dar gata cu vorbăria că lumea e flămândă, așa că dau fuga la frigider și la sertarul cu paste ca să facem ceva bun de mâncare:

Paste cu usturoi și piper negru

Ingrediente (pentru aproximativ 3 porții medii)

*pastele care îți plac ție

*10 căței de usturoi

*2 cubulețe de unt

*1/2 de pahar de vin alb sec (opțional)

*1 lingură de oregano uscat

*sare

*piper negru (cel mai bun este cel proaspăt măcinat)

*puțină brânză dură sau semidură (cașcaval, parmezan sau cheddar) pentru ras peste paste

*zeamă de lămâie

Paste cu usturoi și piper negruPaste cu usturoi și piper negruPaste cu usturoi și piper negru

Preparare

1.Pune pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe pachet. Folosește câte crezi că mâncați voi

2.Până fierb pastele curăță usturoiul și toacă-l mărunțel

Paste cu usturoi și piper negru

3.După ce fierb pastele, într-o tigaie mare, non aderentă topește untul, adaugă usturoiul și vinul alb. Lasă să se înmoaie totul cam 1 minut, la foc iute.

4.Scoate cam 5-6 linguri din apa în care au fiert pastele, apoi scurge-le – apa conține amidon și va ajuta la îngroșarea preparatului final 🙂

5.Toarnă pastele peste sosul cu unt și usturoi și amestecă bine

Paste cu usturoi și piper negru

6.Adaugă apa pe care ai ținut-o de la paste, redu focul la mijlociu și pune oregano. Amestecă bine și pregătește-te să condimentezi.

7.Pune sare și piper negru cât să i se simtă gustul, gustă, apoi adaugă zeamă de lămâie după gust. Amestecă totul bine.

Paste cu usturoi și piper negru

8.Împarte pastele cu usturoi și piper în farfurii sau boluri și rade peste fiecare bol câte puțină brânză. 🙂

Paste cu usturoi și piper negruPaste cu usturoi și piper negru

 

 

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes