Piept de pui în vin, ”de mână” cu cremă de brânză cu piper roz

Simplu. Îmi place să gătesc cât mai simplu, însă mâncarea mea TREBUIE să aibă un efect WOW. Lucrurile surprinzătoare, aparențele înșelătoare, jocul cu și de-a gustul au, toate, un loc aparte în sufletul meu.

Tocmai de aceea, pentru cina noastră de astăzi am ales drept vedetă a show-lui culinar, piperul roz.

Auzisem de el, de mult, însă, deși m-am uitat după el, nu l-am găsit în magazine (e drept, nici nu m-am dat peste cap să-l găsesc, pentru că dacă mi-l doream neapărat, îl luam de pe net). Dar, deși l-am căutat fără să-l caut cu adevărat, uite că m-a găsit el pe mine. În piața de legume, fructe, bunătăți și pește a Chaniei cretane.

Cum mereu mă aflu într-o continuă vânătoare de gusturi extravagante și complet noi, deci a mirodeniilor, am pășit cu încredere în magazinul de condimente, unde piperul roz mi-a făcut cu ochiul. Nu am rezistat tentației și l-am cumpărat împreună cu un plic generos de sare neagră (care e mai mult roz) și cu o fiolă plină ochi cu firicele de șofran.

Ajunsă acasă, am ezitat să rănesc punguța cu piper, însă astăzi, sub imperiul unui tai-fun de gătit, în care sunt prinsă deja de vreo două zile, m-am gândit să fac ceva  cu boabele alea ”pițiponcărești”. Și pentru că habar n-aveam cu ce se mănâncă ele, le-am gustat întâi, apoi m-am minunat și în al treilea rând m-am decis să transform ”piperul” în personajul meu principal.

Acesta a fost și motivul pentru care n-am încărcat pieptul de pui cu arome și după ce l-am sărat și piperat, l-am gătit simplu, la cupor, în tigaia dry cooker, cu un sfert de pahar de vin alb (pentru o aromă fină) și cinci căței de usturoi pe care i-am aruncat în tigaie fără să-i curăț, doar pentru a-i atașa puiului în farfurie.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes