Cele mai noi articole din revistă

Salată ”caprese” de inspirație mediteraneană


advertisement

Vara aceasta ne-am bucurat de… vară. S-a întâmplat doar pentru o săptămână, în Creta, și deși la noi nu a plouat chiar tot timpul în această vară,  acolo, în insula prinsă în mijlocul mărilor am simțit anotimpul cel cald. Cu soare, briză, mare, cu oameni frumoși, veseli și prietenoși, care, știam deja, gătesc incredibil de bine.

Nu am spus-o niciodată aici, însă ador experimentele de toate felurile și mai ales culinare, așa că ori de câte ori ajung prin cine știe ce țară străină e musai, musai să gust specialitățile locale.

Creta în general și Chania, în special, sunt locuri de vizitat. În primul rând de către un gurmand care, vă promit eu, va găsi acolo unele dintre cele mai gustoase bucate de pe pământ. Și de se întreabă cineva, da, mi-ar fi plăcut să rămân acolo. Prinsă între farfurii, ape turcoaz, plante uscate și pământ roșu, între mistere, legende și dragostea de viață a oamenilor.

Ah și n-am putut pleca de acolo fără niște condimente care îmi lipseau  – piper roz, șofran, sumac și sare neagră – și fără câteva farfurii azurii ca cerul Cretei. Le iubesc din tot sufletul și ori de câte ori le văd îmi amintesc de una dintre povestioarele din cartea lui Jim Crace, ”Cămara diavolului”. Cea care lansează teoria că fructele exotice poartă cu ele căldura locuui din care vin. Și dacă fructele o pot face, farfuriile cu ce sunt mai prejos? Așa că închid ochii, privesc în viitor și mă observ în iarnă, gustând o supă fierbinte dintr-o farfurie cu gust de vară și de Creta.

Dar ia să revenim, mai bine, la oițele noastre, să nu mai batem câmpii și să vă prezint prânzul meu. Salată caprese, cu brânză pecorino.

Toată lumea a auzit, probabil, de salata caprese. E acea frumusețe de care papilele gustative jură să se îndrăgostescă formată din mozzarella, roșii, busuioc, sare, piper, ulei de măsline și oțet balsamic. Da. Nimic complicat, dar, ciudat, foarte sofisticat.

Mie una nu-mi place mozzarella chiar așa de tare, dar știu prea bine că roșiile și brânza au făcut odată o nuntă în cer. Așa că, am înlocuit brânza mozzarella cu pecorino. Nu e prima dată când fac salata aceasta, dar este pentru prima dată când am gustat-o dintr-o farfurie albastră

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 4
  • Porții : 4
  • Timp de gătire : 20 Min
  • Persoane : 1
  • Porții : 6
  • Timp de gătire : 5 Min
  • Persoane : 4
  • Porții : 4
  • Timp de gătire : 15 Min

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri