Cele mai noi articole din revistă

Simplu şi sănătos: Ou poşat, cu orice


advertisement

În ultima vreme m-a lovit inspiraţia. M-a atins tare dar, deloc curios, nu se manifestă în cercul pasiunii mele pentru gătit, ci în altă (emi)sferă. A scrisului.

Cu alte cuvinte, de câteva zile n-am mai gătit mare lucru, activităţile mele culinare materializându-se mai mult în pâinea prăjită cu brânză (când mi-a fost foame) şi în pizza gătită cu…telefonul.

În schimb am scris. Mult şi cu folos. Am construit, distrus şi reconstruit destine. Universuri. Oameni. Poveşti.  Şi a fost interesant să observ, cumva de la distanţă, prin ochii raţiunii, cum centrul de greutate al inspiraţiei pică în altă parte.

După un tai-fun de gătit în care am fost prinsă o bună bucată de vreme, pasiunea mea pentru mâncare nu m-a mai bântuit aproape deloc şi a fost curios să nu ma trezesc dimineaţa cu gândul care, până acum se trezea odată cu mine: „Oare ce aş putea crea interesant, astăzi?” Nimic. Absolut nimic. Dar asta e una dintre caracteristicile pasiunii. E aproape un organism viu. Unul care are zile bune şi zile rele, inspiraţie, energie sau lipsă de chef.

Chef am avut. Dar nu de mâncare, ci să mă transform într-o oarecare măsură într-un demiurg. Un mic Dumnezeu care face şi desface destine, trimiţându-i pe oameni acolo unde pofteşte şi lăsându-i să-şi facă de cap.

Nu ştiu cât mă va mai ţine starea asta, dar ştiu că trebuie să profit de ea, aşteptând, cu răbdare şi nerbădare, totodată, următoarea rotire a mecanismului inspiraţiei.

Sunt curioasă în ce locaş va cădea roata dinţată. Cu ce poftă mă voi pomeni într-o bună dimineaţă, după-amiază sau seară, dar până atunci, vă propun totuşi ceva.

Pentru zilele fără chef de gătit, dar cu poftă de mâncat ceva bun, sănătos, neprăjit şi simplu. Care e aproape aşa cum l-a lăsat mama lui, Natura.

Ou poşat

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Timp de gătire : 20 Min

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri