Spumă de ton și din nou despre SURPRIZĂ :)

Pffffff…..Na că s-a mai dus o săptămână! Una deloc ușoară din punctul de vedere al temperaturilor, pentru că nu știu cum a fost pe la voi, dar la noi, la Sibiu, aroape că am murit de frig. Asta ca să nu mai vorbesc despre zilele în care, vrând, nevrând, Lau a trebuit să fie harnic și să curețe zăpada de la poartă. Cu ocazia asta o să-l și ”pârăsc”, pentru că într-una din dimineți, după ce a nins puternic și trotuarul din fața casei era plin de zăpadă mi-a spus cu cafeaua în față:

10

14”Ce-ar fi dacă, așa de distracție, în loc să curăț tot trotuarul, fac două linii paralele, înguste, cât să încapă un om?”

”Fă (i-am spus), dar eu nu mai ies din casă că se uită ăștia, gospodarii, care nu lasă să se așeze niciun fulg (spre exasperarea copiilor), urât la mine”

”Atunci… ce-ar fi dacă aș face prin zăpadă o cărare șerpuită?”

”Fă, și în cazul ăsta ies și din casă și mă și plimb pe ea”, i-am răspuns râzând.

Hahahahaha Și n-a stat prea mult pe gânduri. Pentru că a făcut. Așa că, zic eu, am avut cea mai originală cărare din Sibiul ăsta. Șerpuită :)))))). Spre uimirea vecinilor noștri și spre încântarea noastră.

1911115

În ultimele două zile parcă gerul s-a mai înmuiat puțin și atât noi, cât și mâțul cel cocoloșit, care a stat numai în casă zilele astea, am mai putut respira puțin, a ușurare.

În rest, ce să vă mai spun? Despre supriza care se coace cu (mult) drag și spor în cuptoarele noastre (De fapt avem numai un cuptor, dar na, așa îmi place mie să spun), care, sper că vă va plăcea cel puțin la fel de mult pe cât îmi place mie. Nu vă voi spune, însă, prea multe despre ea, dar pot să vă destăinuiesc, totuși, că au mai rămas nouă zile și că încet, încet, ar trebui să vă apucați să faceți încălzire la creativitate :).

9185

Gata, nu vă mai plictisesc și vă dau rețeta pentru spuma de ton pe care am pregătit-o azi, ca s-o aveți în week-end. Mai ales că e extrem de simplu de preparat și e de MAAAARE efect :). Atât pentru masă, pentru că e arătoasă, cât și pentru papilele gustative.

Miam! Miam!

 

Spuma de ton

Ingrediente

*1 conservă de ton în ulei (sau în apă dacă vreți să pregătiți o spumă mai dietetică)

* 1/2 de ceapă mică

* 20 grame unt

* 1 lingură generoasă de muștar (obișnuit)

* 1 lingură generoasă de smântănă

* sare și piper după gust

* pudră de harissa (opțional)

* feliuțe de ridichi (opțional)

20

Preparare

1. Toacă ceapa cât mai mărunt și apoi pune-o într-un blender (eu am folosit un blender de mână)

2. Pune în recipientul blenderului toate celelalte ingrediente, mai puțin sarea, piperul (și, eventual, harissa)

3. Pasirează bine totul, până când ingredientele capătă o consistență spumoasă

4. Toarnă spuma într-un bol, sărează și piperează după gust, și servește cu felii de pâine prăjită și ridichi

18

Miam! Miam! 🙂

 

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes