Rețete de Post
Focaccia cu roșii și dor de vară…
Vremea minunată din ultima vreme a venit pentru mine cu dor de vară. Cu alte cuvinte abia aștept să ne dea liber la ieșit din casă și să fug la...
Mâncarea în vremea COVID: Focaccia în tavă
Trebuie să recunoaștem și s-o spunem pe-aia dreaptă. Oricâtă mămăligă am mânca în țara asta, fără pâine nu se poate. N-o spun eu, ci lipsa drojdiei din magazine. Pentru că...
Mâncarea în vremea COVID: Pâine cu drojdie făcută în casă
”Să pot sta oricât acasă”, ”Să dorm până la 12”, ”Să nu trebuiască să ies din casă”, ”Să stau toată ziua în pat”, ”Să am cât mai mult timp liber”...
Rețetă vegană (de post). Tofu tandoori cu paste, de inspirație indiană
Dacă ai decis să ții post, asta nu înseamnă că trebuie să te pedepsești mâncând alimente nesănătoase sau în combinații nefericite. Care vor ajunge, la finalul perioadei, să-ți facă rău....
Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei copt
Dacă ar fi să transpui în mâncare imaginea simplității sofisticate, atunci cu siguranță, ea ar putea împrumuta, fără îndoială, chipul hummusului. E incredibil cum, odată ce ai gustat din bobul...
Azi călătorim în ASIA cu soba și zucchini noodles în sos dulce-acrișor
În ultimele două zile am călătorit mult aici, la rețetefine.ro. Am început duminică, ușor, cu un drum imaginar și gustos în Grecia și în țările măslinilor, printr-un brunch cu aromă...
Cea mai simplă rețetă de hummus
Decât să cumperi hummus de la magazin, încărcat cu fel de fel de conservanți nesănătoși, mai bine pregătește-l acasă. De origine orientală, hummusul este o pastă din năut savuroasă și...
Guacamole – „soarele” confecţionat de mână :)
Parcă pentru a oglindi vremea frumoasă de afară, un soare auriu a răsărit şi la noi în bucătărie. Ce interesant! Nici nu mi-ar fi trecut prin cap că din nişte...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |