Începător
Light&Fast: Crutoane sau Chips-uri din lipie
Doamne…..nu am răbdare deloc. Deloc, deloc. Adică nu pot sta liniştită ca „oamenii botezaţi” (după cum zice mama) nici măcar 5 minute. Şi chiar şi în somn mă agit. Sau...
Light & Fast: Lipie cu ou poşat, salată, feta şi iaurt aromat gata în 10 minute
Când ţi-e foame rău, dar nu vrei să mănânci prostii, de ai prin frigider o pungă cu lipii, poţi pregăti repede, repede, ceva minunat şi aromat, care îţi va aminti...
Mini mozzarella şi camembert pané, pentru brunch, gustare sau petrecere
Ideea de brunch îmi place tare mult. Şi nu din cauză că aş fi genul care se trezeşte la orele prânzului, iar apoi ia micul dejun la ora 14, pentru...
Frigărui de pui cu sos fin de tarhon şi senzaţie de primăvară în grădină
Azi la noi, la Sibiu, e o vreme minunată. După ce am zgribulit destul de bine în ultima vreme, iată că azi, cu doar o zi înainte ca ceasul să-şi...
Mini cartofi franțuzești – într-o variantă prietenă cu silueta
Cartofii franțuzești nu sunt chiar cea mai bună alegere când vine vorba despre silueta proprietate personală. De vină, în acest sens sunt cartofii de care doamnele, domnișoarele (și domnii, pentru...
Strapatsada ca în Grecia şi un sfat bun de la bătrâni
Se spune că în greci nu poţi avea încredere nici când îţi fac daruri – o reminiscenţă a calului Troian. Când vine vorba despre greci, însă, eu am mare încredere...
Fără artificii: Urechiușe (gălbiori) cu unt, usturoi parmezan – și pui
Azi m-a șocat să constat că micuța mea colecție de condimente nu mai e mică deloc, ci mai degrabă mijlocie spre mare. Dacă nu chiar uriașă. Pentru că numărul borcanelor,...
Pâine indiană – perfectă cu orice
…mi se pare normal ca atunci când eşti cu burta plină nici să nu-ţi pese de mâncare… Cam aşa s-a întâmplat cu noi ieri, când după ce ne-am trezit şi...
Easy spring breakfast: Patru idei de mic dejun uşor, cu verdeţuri şi legume proaspete
Era o vreme când nu mâncam nimic dimineaţa şi, pentru a avea o zi perfectă şi un start bun, o cafea era suficientă. Asta până la un moment dat când,...
„Crănţănele” din parmezan aerat şi cum am învăţat să zbor…
….găsesc că viaţa oamenilor din jurul meu e fascinantă. Şi cam de când a explodat internetul mi se pare foarte interesant să aflu ce mănâncă lumea la micul dejun, ce...
1 Martie în zbor… Omletă cu usturoi verde și brânză camembert (plus mini sandvișuri cu cremă de brânză și ridichi)
Nu despre 1 martie vreau să vorbesc, deși asta este o zi specială în familia noastră, ci despre faptul că… urăsc plasticul. Cu toată inima. Și, deși uneori îl mai...
Miere și iaurt într-un desert plin de ENERGIEEEEE!
Oh da! Cred că dacă e ceva ce m-ar putea ucide înainte de vreme, aia e cafeaua. Dimineața, la amiaz’ și seara, non stop, aș bea cafea. Și chiar în...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |