Calorii putine
”Crănțănele” din lipie cu parmezan gata în 15 minute
După ce-a adus bucuria și vremea bună pe meleagurile altora, Primăvara pare că vrea să vină și pe la noi. Cu zambile în păr și ghiocei la urechi, cea mai...
Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul...
Ți-e foame dar vrei să slăbești? Încearcă o cină de doar 230 de calorii
Am mai spus-o și o voi mai spune: slăbitul prin înfometare este cea mai mare greșeală pe care o poți face. Asta dacă vrei să slăbești și să și rămâi...
Pregătește un sos de iaurt minunat în mai puțin de 15 secunde
Răcoritor ca o ploaie de vară se dovedește a fi sosul de iaurt pe care obișnuiesc să-l pregătesc ori de câte ori nu am timp de dichiseli și preparate ”descântate”....
Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică
Ador mâncarea asiatică. Și cel mai mult îmi place la ea faptul că e întru totul diferită de preparatele noastre, europene. Avem și noi bunătățile noastre. Nu poate spune nimeni...
Răsfață-te cu un smoothie de mmmmmmmiere…….
Dacă ești singur(ă) de Valentine’s Day și pe punctul de a cădea în depresie, nu lăsa gândurile sau sentimentele negative să pună stăpânire pe tine. Mai bine dă-te rapid jos...
Smoothie cu zmeură și smoothie cu cafea pe care să le încerci chiar azi
Ca o mare iubitoare de cafea ce sunt, cu ceva vreme în urmă m-am gândit că parcă nu sunt suficiente cele două căni pe care le savurez în fiecare zi....
Light & Fast. Cea mai rapidă și crocantă pizza din lume
De dimineață m-am trezit cu ”bâzâitul” acela familiar în minte. Cel care de multe ori mă trezește noaptea sau dimineața foarte devreme și care mă face să mă întreb ”Ce-ar...
Legume dulci – acrișoare la cuptor, pe pat de mămăligă, cu ou sunny
Mămăliga nu e tocmai preferata mea, când vine vorba de mâncare. Asta nu înseamnă, însă, că refuz o porție bună și gustoasă de tocană albă de pui ori ciuperci însoțită...
Ouă umplute cu brânză cottage și ev nou în casa noastră
În week-end am fost destul de ocupați. Pot spune. Și nu din cauza gătitului, ci a unui dulap. Cel pe care l-am făcut noi, cu mânuțele noastre, numai pentru a-i...
Light & Fast. Năut cajun, crocant
Nu știu dacă am mai spus asta, însă diavolul meu, cel care îmi dă târcoale când mi-e foame, mai ales, e…sărat. Dulciurile mă lasă rece în cea mai mare parte...
Sufleu de brânză și o legendă amuzantă din Sibiul meu
Se spune că atunci când se pregăteau să construiască turnul Bisericii Evanghelice, sașii sibieni și-au pus în cap să-l facă ei pe cel mai mare din Transilvania. Pentru că la...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |