Light & Fast. Cea mai rapidă și crocantă pizza din lume

Light & Fast. Cea mai rapidă și crocantă pizza din lume

De dimineață m-am trezit cu ”bâzâitul” acela familiar în minte. Cel care de multe ori mă trezește noaptea sau dimineața foarte devreme și care mă face să mă întreb ”Ce-ar fi dacă aș încerca…..?” Cam la fel a fost și de dimineață când m-am pomenit gândindu-mă cum ar fi să pregătesc o pizza pe lipie…

Același lucru s-a întâmplat și ieri, doar că subiectul a fost altul și se referea la tagliatelle de culoare neagră pentru o mâncare dramatică. Astăzi însă….Pizza a fost cea care mi-a dat târcoale. Așa că l-am întrebat pe Lau: ”Ce zici, ai chef de niște pizza?” Și a spus ”Daaaaaaaaaa”. Doar că plăcinta intalienească nu a fost nicidecum una obișnuită ci constituită dintr-un aluat crocant pe care îl aveam oricum deja în frigider și pe care am aruncat puțină brânză rasă, feliuțe din niște cârnați italienești, busuioc, măghiran și cimbru uscat.

Light & Fast. Cea mai rapidă pizza din lume

Light & Fast. Cea mai rapidă pizza din lume

Light & Fast. Cea mai rapidă pizza din lume

Light & Fast. Cea mai rapidă pizza din lume

Light & Fast. Cea mai rapidă pizza din lume

Partea faină la toată treaba asta este că nu mai trebuie să-ți bați capul cu aluatul, așa că pizza din povestea noastră e minunată pentru petreceri cu prietenii, atunci când vrei să încropești rapid ceva interesant de mâncare care place tuturor, ori când îți pică pe cap musafiri la care nu te așteptai. Și, în plus, nici nu bagi bine felul acesta de mâncare în cuptor că imediat e gata.Light & Fast. Cea mai rapidă pizza din lume

Light & Fast. Cea mai rapidă pizza din lume

Pentru ca formula să fie una de succes, însă, asigură-te că ai la îndemână lipii libaneze sau pâini plate mexicane. Și deja problema este în proporție de 75% rezolvată.

Cea mai rapidă pizza din lume

Ingrediente:

  • lipii sau pâine plată mexicană
  • ulei de măsline extravirgin
  • cașcaval ras (eu am folosit emmentaler)
  • brânză de burduf
  • salam uscat (sau oricare)
  • ardei
  • diverse ierburi uscate (eu am folosit măghiran, cimbru și busuioc)
  • sare

Preparare:

  1. Încinge cuptorul la 190 de grade (temperatură mijlocie spre mare la cuptoarele pe gaz)
  2. Pune lipia într-o tavă sau pe piatra de pizza și unge-o cu ulei de măsline
  3. Presară peste ulei ierburile uscate, brânza și feliile de salam plus ardeiul tăiat felii foarte subțiri
  4. Presară sare, eventual piper și (dacă vrei) încă puțin din ierburi
  5. Dă-o la cuptor aproximativ 10-15 minute până când lipia devine crocantă

 

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

About Chef

Related Recipes