piper

Sufleu de brânză și o legendă amuzantă din Sibiul meu

Sufleu de brânză și o legendă amuzantă din Sibiul meu

5 of 5 40 Minutes 6

Se spune că atunci când se pregăteau să construiască turnul Bisericii Evanghelice, sașii sibieni și-au pus în cap să-l facă ei pe cel mai mare din Transilvania. Pentru că la...

Get Recipe

Shakshouka - sau cum se gătesc ouăle în Orient

Shakshouka – sau cum se gătesc ouăle în Orient

5 of 5 30 Minutes 2

Plin de arome interesante se dovedește a fi Orientul. Și dacă îți plac condimentele știi prea bine că multe dintre ”prafurile” magice necesare într-o bucătărie inspirată și interesantă vin de...

Get Recipe

Mic dejun de week-end. Ouă de prepeliță îndrăgostite cu salată alb-verde

Mic dejun de week-end. Ouă de prepeliță îndrăgostite cu salată alb-verde

5 of 5 20 Minutes 2

Provin dintr-o familie de ”extremiști”. Și când spun asta mă refer la jumătatea de sânge dinspre tată. Adică am tot stat și m-am gândit de unde vine natura asta a...

Get Recipe

Frittata cu roşii, ardei şi Cheddar. Pe placul şoriceilor, dar mai ales al oamenilor

Frittata cu roşii, ardei şi Cheddar. Pe placul şoriceilor, dar mai ales al oamenilor

5 of 5

Ia să-l văd pe acela căruia nu-i plac ouăle! Eu una aş mânca în prostie, indiferent că vorbim despre ouă de prepeliţă, raţă, gâscă ori găină. Şi îmi pare foarte...

Get Recipe

Masa de sărbătoare: Steluţe cu muuuultă brânză care ţi se topesc în gură

Masa de sărbătoare: Steluţe cu muuuultă brânză care ţi se topesc în gură

5 of 5

tiptil…tiptil…cu paşi moi de şoricel se apropie sărbătorile de noi şi cu fiecare zi care trece suntem din ce în ce mai aproape de Crăciun. E interesant, dar din punctul...

Get Recipe

Cum găteşti un piept de pui gustos fără să-l usuci?

Cum găteşti un piept de pui gustos fără să-l usuci?

5 of 5

Gata! E oficial! De ieri seară eu şi soră-mea suntem primele din familia noastră (cred, nu sunt sigură, deci bănuiesc că nu e chiar aşa de oficial) care am făcut...

Get Recipe

Gnocchi cu pesto, ciuperci şi parmezan de te bagă-n...ceaţă

Gnocchi cu pesto, ciuperci şi parmezan de te bagă-n…ceaţă

5 of 5

În jurul Sibiului s-a lăsat ceaţa… Adică deja de vreo două zile sunetele se aud înfundat, iar străzile, cu oamenii, maşinile şi casele lor s-au scufundat parcă într-un nor. O...

Get Recipe

Light & Fast. Salată de verdeţuri cu brânză de capră şi... pere

Light & Fast. Salată de verdeţuri cu brânză de capră şi… pere

5 of 5 2

Pentru Crăciun ne place să ne pregătim încet şi din timp. În primul şi primul rând împodobim bradul, apoi, încet, încet lăsăm casa să ne inspire, pentru a o decora...

Get Recipe

Pui katsu cu sos roşu, dulce-acrişor

Pui katsu cu sos roşu, dulce-acrişor

5 of 5

Încă de când ne-am cunoscut şi apoi şi după ce am format mica noastră familie, Lau şi cu mine am instituit o tradiţie în casa noastră. Împodobim bradul de Crăciun...

Get Recipe

Breakfast joy: Frittata cu spanac şi patru feluri de brânză

Breakfast joy: Frittata cu spanac şi patru feluri de brânză

5 of 5

Alături de brunch-ul de duminică, micul dejun din fiecare zi reprezintă masa care îmi place cel mai mult. Şi nici măcar nu-mi vine să cred că nu cu mult timp...

Get Recipe

Fricassee de ciuperci sălbatice relaxate pe ”polenta”

Fricassee de ciuperci sălbatice relaxate pe ”polenta”

5 of 5

Vineri seară am fost pe la Carrefour și, ca de obicei, am ajuns și la raionul de legume și fructe. Nu ne-am gândit să luăm ceva sofisticat sau cine știe...

Get Recipe

Frigărui de pui cu sos fin de tarhon şi senzaţie de primăvară în grădină

Frigărui de pui cu sos fin de tarhon şi senzaţie de primăvară în grădină

5 of 5

Azi la noi, la Sibiu, e o vreme minunată. După ce am zgribulit destul de bine în ultima vreme, iată că  azi, cu doar o zi înainte ca ceasul să-şi...

Get Recipe