ulei de măsline
Cadouri de la Moşu’ şi pizzaaaaaaaaaaaaa
Scrisoarea mea a ajuns, se pare, la Moşul. În plus de asta, bănuiesc că n-am făcut rele prea mari anul ăsta, pentru că mi-a adus EXACT ce i-am cerut: o...
Mic dejun sofisticat: Ou Benedict și o fărâmă de sănătate
Cretanii sunt unii dintre oamenii care trăiesc cel mai mult. De ce, oare? Nu mă pot abține să nu mă întreb. Din cauza ușurinței cu care străbat viața, a atitudinii...
O mâncare ”extremă”: Ciorbă rustică de salată
Pe vremuri…puteam să jur că nu există om pe planeta noastră care să nu iubească ciorba de salată. Asta din cauză că, deși nu m-am omorât niciodată după ”zămuri”, întotdeauna...
Mini Brunch: Salată dulce-sărată-acrișoară cu măr, kala namak și germeni de ceapă
De o să o guști, salata aceasta proaspătă și ușoară, o să ți se pară puțin ciudată. Însă de ești cu mintea deschisă, vrei ceva aflat la granița dintre vară...
Ouă benedict cu sparanghel şi sos olandez gătite „printre stele”
„Oraşul omoară stelele”, am citit pe undeva, într-un „loc” de care nu-mi amintesc. Ştiu că are sens, pentru că cele o mie şi una de stele de pe cer (a...
”Specialistul” omletelor ”lovește” din nou: Omletă clasică (dar nu simplă)
Începând de astăzi am început să văd, în sfârșit, luminița de la capătul tunelului. Adică încă tușesc. Ohohooooo și cât mai tușesc…dar, în sfârșit, mă simt muuuult mai bine decât...
Ou cu brânză și legume în oală fierbinte
”Cred că dacă aș fi fost casnică, o mare parte a existenței mele s-ar fi învârtit în jurul mâncării….Aș fi gătit rețetele cele mai sofisticate….” mi-a șoptit un gând de...
Omletă rustico-fină cu tarhon
Iar ouă? O să spună, probabil, careva care va (:D) trece pe aici. Da, iar ouă. Da ce-aveți fraților cu ouăle? N-are voie omul să aibă o mică obsesie? A...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |