Salată de castraveţi răcoroasă de inspiraţie mediteraneană

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când aud de Marea Mediterană o iau razna. Nu în sens rău, cum s-ar putea crede la prima vedere. În sens bun. Şi parcă pentru a sublinia acest lucru, nu mă dau în lături de la nimic când vine vorba de locul ăla: nici de la vacanţele în zonă, nici de la mâncare sau vin, nici de la încercarea de a recrea în grădina şi casa noastră, acel sentiment. Uşor…ca un fluture. De viaţă calmă, liniştită, crescută frumos în compania soarelui.

19231

Ieri (şi alaltăieri) m-au bântuit tăvile cu quiche. Habar n-am ce-am avut, dar gândul mi-a stat numai şi numai acolo. Să le pregătesc, cum să o fac, cu ce, să le pozez, să le fac, apoi, vedete pe blog.

Plăcinta Quiche, în simplitatea ei sofisticată, poate fi mâncată oricând şi oricum, dar mie-mi place – cel mai mult şi mai mult – să o combin cu o salată. Cu cât e mai uşoară, cu atât mai bine, sâmbătă dimineaţa alegând o combinaţie fantastică pentru plăcinta proaspătă cu brânză: o salată răcoroasă de castraveţi.

2120

Seamănă da, cu tzatziki-ul grecilor, dar nu răsare, pentru că deşi am folosit combinaţiile clasice de castraveţi cu iaurt gras, grecesc, am lăsat usturoiul mai mult de-o parte. Şi l-am înlocuit cu zeamă de lămâie. Aşa, ca să ştim o treabă interesantă.

Salata aceasta răcoroasă şi aromată merge perfect cu preparatele uşoare, de vară, dar şi cu cele „mai grele” de iarnă, fiind prietenă bună cu peştele şi puiul.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes