Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

Somon ”en papillote”, adică în foaie de copt :D

În copilărie, foarte mult timp n-am putut mânca pește. De vină, în acest sens, a fost uleiul de pește pe care mama – în încercarea de a-și face copilul deștept – mi l-a administrat cu religiozitate în fiecare zi. Chiar dacă unii zic că a reușit, eu nu știu ce să zic, că nu de puține ori s-a întâmplat să fac cele mai rele alegeri. Cu toate astea, ceva e cert: uleiul ăla m-a traumatizat așa de tare, de aproape că m-a adus în incapacitatea de a mă afla în preajma peștelui. Bleac!

Bine că lucrurile n-au rămas așa, și că, după vreo 10 ani de refuz total, ceva s-a întâmplat în capul meu și, încet, dar sigur, am acceptat să mai gust din animalele cu înotătoare.

Acum, deși sunt încă reticentă, mănânc pește. Nu în cantități industriale și cu grijă, dar am reușit să trec peste starea de greață pe care mi-o provoca. Și cred că ar fi fost tare păcat dacă n-ar fi fost așa, pentru că sigur ar fi fost o mare pierdere pentru mine să nu pot mânca somonul acesta gătit la cuptor în foaie de copt, cu lămâie, roșii și ierburi și care este o minune ce trebuie neapărat încercata.

SOMON ”EN PAPILLOTE”

Ingrediente pentru 2 porții:

*2 bucăți de somon (despielițat:D)

*4 căței de usturoi tăiați felii fine (câte doi căței pentru fiecare bucată de pește)

*6 roșii cherry tăiate felii (câte 3 roșii pentru fiecare bucată de pește)

*sare & piper

*zeama de lamâie

*oregano uscat

Mai ai nevoie de foaie de copt tăiată suficient de mare pentru a înveli peștele

Pregătire

1.Dă drumul la cuptor – 200 de grade Celsius, la cuptoarele pe curent și foc mijlociu, spre mare, la cuptoarele pe gaz

2.Sărează și piperează peștele pe ambele părți și așează-l, apoi, pe câte o foaie de copt

3.Pune pe deaspra fiecăruia roșiile, usturoiul și oregano-ul uscat și stoarce puțină zeamă de lămâie peste fiecare bucată de pește

4.Învelește bine peștele, ca în fotografia de mai sus, și împunge-l cu o furculiță, pentru a se elibera aburul în cuptor

5.Dă peștele la cuptor (păstrând temperatura), pentru 30 de minute.

6.După 30 de minute desfă foaia de copt și mai lasă peștele să se rumenească pentru încă 10 minute, la aceeași temperatură

Servește cu salată proaspătă sau cu cartofi fierți 🙂

Recipe Rating

  • (4.8 /5)
  • 2 ratings

About Chef

Related Recipes