Reţete sofisticate
„Crănţănele” din parmezan aerat şi cum am învăţat să zbor…
….găsesc că viaţa oamenilor din jurul meu e fascinantă. Şi cam de când a explodat internetul mi se pare foarte interesant să aflu ce mănâncă lumea la micul dejun, ce...
1 Martie în zbor… Omletă cu usturoi verde și brânză camembert (plus mini sandvișuri cu cremă de brânză și ridichi)
Nu despre 1 martie vreau să vorbesc, deși asta este o zi specială în familia noastră, ci despre faptul că… urăsc plasticul. Cu toată inima. Și, deși uneori îl mai...
Sos de gorgonzola cu…şniţel de curcan (clasic)
… nici nu ştiu dacă e bine să spun asta – dacă mă gândesc că voi juca vreodată şah cu cineva care citeşte năzbâtiile pe care le scriu pe-aici –...
Teriyaki de pui cu mango – o minune după reguli ayurvedice
Ayurveda, medicina veche indiană spune că, pentru a-ți oferi satisfacție deplină, mâncarea trebuie să cuprindă toate gusturile . Așa și numai așa, în momentul în care te vei ridica de...
The ultimate grilled cheese sandwich (cu pastă de anghinare)!
….nu-mi stă în fire să mănânc sandwich-uri. Nici hamburger sau cheeseburger. Şi rezist (fără prea mare efort) tentaţiilor care se numesc KFC, McDonalds sau pizza. Nici nu ştiu de ce...
Omletă cu spanac şi gorgonzola (plus poveşti cu…peşti)
Pui, găinuşe, nişte sticle mititele cu dop din plută, ciupercuţe sunt doar câteva dintre ultimele mele achiziţii. Printre ele, căsuţe de păsări, cu intrare rotundă sau cu inimioară, ustensile de...
Supă – cremă de sparanghel cu gust de primăvară
Tocmai când unii dintre cunoscuţii mei se gândeau deja că a venit primăvara, iarna a ţinut morţiş să ne arate că nu se dă dusă prea curând. Eh, în ciuda...
Guacamole – „soarele” confecţionat de mână :)
Parcă pentru a oglindi vremea frumoasă de afară, un soare auriu a răsărit şi la noi în bucătărie. Ce interesant! Nici nu mi-ar fi trecut prin cap că din nişte...
Cenuşăreasa cu un condur de aur: supa cremă de praz şi gustul ei
E de-a dreptul uimitor cum, nişte ingrediente banale, urât mirositoare chiar, precum prazul sau ceapa, pot da naştere unor minunăţii culinare. Sună ciudat, ştiu, dar cei care chiar în momentul...
Fă-ți propria cremă de brânză aromată!
Da, recunosc. Într-o anumită măsură sunt adepta dictonului: ”Ești ceea ce mănânci”. E clar că lucrurile, omenii, conștiința, personalitățile și toate celelalte sunt mai complexe de atât, dar, cred că...
Quiche Lorraine, Quiche cu brânză & un vârf de cuțit de știință
Dacă Atotputernicul vroia să mâncăm doar friptură de porc (de exemplu), nu ne dădea simțul gustului. Oho și cu siguranță nu l-ar fi făcut într-atât de complex precum este. Pentru...
Mic dejun sofisticat: Ou Benedict și o fărâmă de sănătate
Cretanii sunt unii dintre oamenii care trăiesc cel mai mult. De ce, oare? Nu mă pot abține să nu mă întreb. Din cauza ușurinței cu care străbat viața, a atitudinii...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |