Reţete sofisticate
Galette cu mere infuzate în coniac
Recunosc. Îmi place plăcinta cu mere și cred că se întâmplă asta din pricina scorțișoarei pe care o ador. Cu toate acestea, însă, ingredientele și gustul pot fi atât de...
Fettucine cu ciuperci ”Oyster King”, smântână, tarhon și parmezan
Total diferite de celalalte ciuperci cu care suntem obișnuiți și care au picior subțire și pălărie mare, Oyster King sunt taman invers. Adică probabil că Mama Natură a băut ceva...
Piept de pui în sos alb de usturoi, salvie și lămâie
Deși mulți dintre noi erau ferm convinși că a venit primăvara, nu m-am lăsat înșelată de vremea bună de la mijloc de martie. Și foarte bine am făcut că i-am...
Ouă ”en cocotte” cu ciuperci, iaurt grecesc, unt cu trufe, brânză de capră și cașcaval afumat
Zilele de luni nu sunt favoritele multora dintre noi. Pentru că eu tot timpul am fost invers decât majoritatea oamenilor normali întotdeauna mi-a plăcut prima zi din săptămână, problemele avându-le...
Paste cu usturoi și piper negru
Hmmm…S-ar putea ca rețeta aceasta să vi se pară cel puțin ciudată, în special din cauza piperului negru, care, proaspăt măcinat (haha era să scriu ”stors”) este unul dintre ingredientele...
Lapte cu banane și puțin iaurt
Dacă te trezești cu o poftă nebună de a mânca ceva dulce sau bun dar ori nu ai pe-acasă prea multe dulciuri ori nu știi ce-ai vrea, ia în considerare...
Pregătește un sos de iaurt minunat în mai puțin de 15 secunde
Răcoritor ca o ploaie de vară se dovedește a fi sosul de iaurt pe care obișnuiesc să-l pregătesc ori de câte ori nu am timp de dichiseli și preparate ”descântate”....
Galette cu zucchini, ardei capia, brânză brie și cottage
De origine franțuzească, galette este o plăcintă plată, dulce sau sărată, care nu are nevoie de o formă pentru a se coace bine-merci la cuptorul bine încins. Folosind același aluat...
Savoare de week-end. O felie de tartă cu brânză dulce și merișoare în coniac
Neagră ca noaptea și amară precum păcatul. Așa prefer să-mi beau cafeaua. Fără zahăr. Fără frișcă. Fără lapte. Fără alte adaosuri. Asta din pricină că-mi plac lucrurile simple. Sofisticate în...
Legume la cuptor cu ouă de prepeliță și parmezan
Dacă ești în căutarea unui preparat perfect pentru brunch, prânz sau o cină ușoară, legumele cu ouă de prepeliță la cuptor sunt cea mai bună alegere. Aceasta nu este, însă,...
Special de 8 Martie. Pâine plată mediteraneană cu boboci de lavandă și trandafir
Cine să mai înțeleagă femeile? Se supără din toate nimicurile, plâng în restaurant, la telenovele, plâng de supărare, de bucurie, când văd copii bucălați sau când sunt obosite. Când ți-e...
Salată cu ou, avocado, spanac tânăr și rucola
Azi toată ziua am umblat brambura. Nu chiar de la prima oră, însă suficient încât să ne apuce înserarea pe străzi și pe la magazine. Printre lucrurile cu care ne-am...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |