Supe
„Doar o persoană cu suflet mare poate pregăti o supă bună” (Beethoven)
Supa cremă de ciuperci şi tinereţea fără bătrâneţe
„Tinereţea e o stare de spirit” – am crezut întotdeauna. Şi sunt convinsă că în momentul în care nu ne mai simţim copii. În secunda în care ucidem şi ultima...
Plită electrică vs. plită pe gaz plus supă picantă de roşii cu porumb
Mi-e teamă de gaz. Şi cred că, dacă eşti cât de cât ancorat în realitate şi mai citeşti ştirile pe timp de iarnă, este imposibil să nu simţi o strângere...
Supă – cremă de sparanghel cu gust de primăvară
Tocmai când unii dintre cunoscuţii mei se gândeau deja că a venit primăvara, iarna a ţinut morţiş să ne arate că nu se dă dusă prea curând. Eh, în ciuda...
Cenuşăreasa cu un condur de aur: supa cremă de praz şi gustul ei
E de-a dreptul uimitor cum, nişte ingrediente banale, urât mirositoare chiar, precum prazul sau ceapa, pot da naştere unor minunăţii culinare. Sună ciudat, ştiu, dar cei care chiar în momentul...
Supă cremă de ţelină…o supă cu subtilităţi de poveste
….ştiam. Cumva ştiam că ţelina e minunată în supă. Însă…a depăşit toate aşteptările… O am în minte de câteva zile aşa că, odată ajunsă la magazin, am cumpărat două ţeline...
O mâncare ”extremă”: Ciorbă rustică de salată
Pe vremuri…puteam să jur că nu există om pe planeta noastră care să nu iubească ciorba de salată. Asta din cauză că, deși nu m-am omorât niciodată după ”zămuri”, întotdeauna...
Un început de poveste şi supă cremă de mazăre. Cu crutoane, bineînţeles!
„….Strada e lungă şi pustie. Perfect dreaptă. În nuanţa aceea atât de familiară de gri prăfuit, fără nicio linie albă. De-o parte şi de alta a drumului, cât vezi cu...
Supă cremă de spanac cu un ”nor” de smântână
Ai zice că azi, însăși Primăvara a aterizat pe masa noastră. A venit ușoară, ca o briză, cocoțată pe un nor rarefiat, ne-a sărutat obrajii și s-a cuibărit liniștită în...
Supă-cremă de roșii cu ardei copt și crutoane
Zilele acestea – ieri, mai precis – ne-am făcut puțin de lucru. Cu alte cuvinte, am întors un sfert de casă pe dos, pentru că am updatat cuierul din hol,...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |