Supă cremă de spanac cu un ”nor” de smântână

Ai zice că azi, însăși Primăvara a aterizat pe masa noastră. A venit ușoară, ca o briză, cocoțată pe un nor rarefiat, ne-a sărutat obrajii și s-a cuibărit liniștită în farfuriile noastre albe. Din păcate fotografia nu surprinde nimic din verdele acela aproape incredibil cu care ne-a bucurat supa cremă de spanac de la prânz, aflat în contrast puternic cu bulgărașul de smântână în jurul căruia s-a desfășurat în voie.

Dacă ar fi să mă întrebe cineva, nu, nu sunt o mare mâncătoare de ciorbe și, de-ar fi după capul meu, s-ar desființa oalele, lingurile și farfuriile adânci. Da, exagerez acum, pentru că am câteva pasiuni și alea fixe în materie de supe și ciorbe: ciorba de salată, supa de pui cu tăiței și supa cu găluște.

Deși nu mă omor după supele clasice (nici Laurențiu), ne plac aproape la nebunie supele cremă, cu crutoane și pot spune că am încercat mai multe combinații de legume și rețete.

Fideli pasiunii noastre, azi am savurat ceva pe cât de bun, pe atât de sănătos și de rapid, pentru că supa cremă de spanac a fost gata în mai puțin de 45 de minute.

Treaba ”tricky” la toate supele cremă cu legume sau frunze verzi este aceea de a păstra verdele acela aproape incredibil pe perioada pregătirii, nuanța minunată și crudă devenind ternă, gălbuie și aproape cenușie dacă nu ești atent (ă).

Dar ia să vedem , cum putem rezolva problema aceasta.

P.S. Nu vă uitați prea strâmb la cratița mea de supă. E atât de veche de nici nu mai știe câți ani are 🙂

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes