Mediu
Despre pateuri cu trei feluri de brânză și roșii uscate, plus concursuri câștigate
Consider că este foarte important ceea ce mâncăm, un om înfometat sau care se hrănește cu prostii neputând avea, în opinia mea, mintea limpede. Hrana sănătoasă, vie, verde, curată se...
Tom Kha Gai – supă thailandeză de pui, ciuperci și lapte de cocos, inspirată de Viena
Viena nu îmi este deloc străină. Noi două ne-am întâlnit de multe ori de-a lungul ultimelor decenii. Începând chiar cu 93, când, copil fiind, născut și crescut între clădirile cenușii...
Frittata cu roşii, ardei şi Cheddar. Pe placul şoriceilor, dar mai ales al oamenilor
Ia să-l văd pe acela căruia nu-i plac ouăle! Eu una aş mânca în prostie, indiferent că vorbim despre ouă de prepeliţă, raţă, gâscă ori găină. Şi îmi pare foarte...
Breakfast joy. Sandwich decadent cu ou prăjit şi crustă crocantă
Când vine vorba de mâncare şi de mâncat, cel mai mult şi mai mult îmi place masa de dimineaţă. De la 8 şi până spre ora 13. Aici încadrându-se cu...
Masa de sărbătoare: Steluţe cu muuuultă brânză care ţi se topesc în gură
tiptil…tiptil…cu paşi moi de şoricel se apropie sărbătorile de noi şi cu fiecare zi care trece suntem din ce în ce mai aproape de Crăciun. E interesant, dar din punctul...
Cum găteşti un piept de pui gustos fără să-l usuci?
Gata! E oficial! De ieri seară eu şi soră-mea suntem primele din familia noastră (cred, nu sunt sigură, deci bănuiesc că nu e chiar aşa de oficial) care am făcut...
Gnocchi cu pesto, ciuperci şi parmezan de te bagă-n…ceaţă
În jurul Sibiului s-a lăsat ceaţa… Adică deja de vreo două zile sunetele se aud înfundat, iar străzile, cu oamenii, maşinile şi casele lor s-au scufundat parcă într-un nor. O...
Pui katsu cu sos roşu, dulce-acrişor
Încă de când ne-am cunoscut şi apoi şi după ce am format mica noastră familie, Lau şi cu mine am instituit o tradiţie în casa noastră. Împodobim bradul de Crăciun...
Breakfast joy: Frittata cu spanac şi patru feluri de brânză
Alături de brunch-ul de duminică, micul dejun din fiecare zi reprezintă masa care îmi place cel mai mult. Şi nici măcar nu-mi vine să cred că nu cu mult timp...
Fricassee de ciuperci sălbatice relaxate pe ”polenta”
Vineri seară am fost pe la Carrefour și, ca de obicei, am ajuns și la raionul de legume și fructe. Nu ne-am gândit să luăm ceva sofisticat sau cine știe...
Supă cremă de usturoi (şi crutoane din lipie)
Mi se pare de-a dreptul fascinant cum din câteva ingrediente şi legume banale poţi face o mâncare incredibilă. Poate că doar mie mi se pare ciudat lucrul acesta, poate că...
Supa cremă de ciuperci şi tinereţea fără bătrâneţe
„Tinereţea e o stare de spirit” – am crezut întotdeauna. Şi sunt convinsă că în momentul în care nu ne mai simţim copii. În secunda în care ucidem şi ultima...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |