Calorii putine
Spumă de ton și din nou despre SURPRIZĂ :)
Pffffff…..Na că s-a mai dus o săptămână! Una deloc ușoară din punctul de vedere al temperaturilor, pentru că nu știu cum a fost pe la voi, dar la noi, la...
Light & Fast. Ouă cilbir – poșate, în sos de iaurt
Sunt în criză de timp, deci nu pot sta prea mult cu voi, din păcate, însă nu pot să nu vă împărtășesc o descoperire remarcabilă: ouăle cilbir, o specialitate turcească....
Cremă de brânză cu ierburi mediteraneene – gust de vacanță în luna ianuarie
E ceva interesant la luna ianuarie și cred că, de am privi-o mai în detaliu, vom realiza că prima lună din an e aproape echivalentul primei zile din săptămână. Adică,...
Tom Kha Gai – supă thailandeză de pui, ciuperci și lapte de cocos, inspirată de Viena
Viena nu îmi este deloc străină. Noi două ne-am întâlnit de multe ori de-a lungul ultimelor decenii. Începând chiar cu 93, când, copil fiind, născut și crescut între clădirile cenușii...
Ciuperci exotice, tăiţei de sticlă şi amintiri de acum 26 de ani
Aveam 9 ani şi ştiu foarte bine cum mergeam să cumpăr pâine cu cartela. Tanti aia de la alimentara bifa cu pixul, frumos, un X pe ziua respectivă. În magazinul...
Cum găteşti un piept de pui gustos fără să-l usuci?
Gata! E oficial! De ieri seară eu şi soră-mea suntem primele din familia noastră (cred, nu sunt sigură, deci bănuiesc că nu e chiar aşa de oficial) care am făcut...
Light & Fast. Salată de verdeţuri cu brânză de capră şi… pere
Pentru Crăciun ne place să ne pregătim încet şi din timp. În primul şi primul rând împodobim bradul, apoi, încet, încet lăsăm casa să ne inspire, pentru a o decora...
Pui katsu cu sos roşu, dulce-acrişor
Încă de când ne-am cunoscut şi apoi şi după ce am format mica noastră familie, Lau şi cu mine am instituit o tradiţie în casa noastră. Împodobim bradul de Crăciun...
Breakfast joy: Frittata cu spanac şi patru feluri de brânză
Alături de brunch-ul de duminică, micul dejun din fiecare zi reprezintă masa care îmi place cel mai mult. Şi nici măcar nu-mi vine să cred că nu cu mult timp...
Light&Fast: Salată cu seminţe şi ou poşat, gata în 5 minute
Dacă nu obişnuieşti să mănânci cereale la micul dejun (atât eu, cât şi Lau ne încadrăm în această categorie a „nemâncătorilor” de cereale şi dulciuri la prima oră din zi)...
Light&Fast: Crutoane sau Chips-uri din lipie
Doamne…..nu am răbdare deloc. Deloc, deloc. Adică nu pot sta liniştită ca „oamenii botezaţi” (după cum zice mama) nici măcar 5 minute. Şi chiar şi în somn mă agit. Sau...
Fricassee de ciuperci sălbatice relaxate pe ”polenta”
Vineri seară am fost pe la Carrefour și, ca de obicei, am ajuns și la raionul de legume și fructe. Nu ne-am gândit să luăm ceva sofisticat sau cine știe...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |