Gustări
Gustările nu sunt, în niciun caz, o masă în sine. Ele constau în micile îmbucături de peste zi, care ne ajută să facem faţă foamei până când ajungem la masă. Cele mai bune gustări sunt: fructele crude, sucurile proaspăt stoarse de fructe ori legume sau smoothie-urile
Savoare sărată: quiche cu telemea și roșii uscate la soare
Nu mai știu când am mâncat prima dată quiche, însă știu sigur că multă vreme mi-am dorit să încerc tarta aceasta sărată. Înainte chiar să am habar ce este de...
Uită de suc! Bea limonadă cu grepfruit, portocale, lămâi și miere
Deși Dochia a pornit legendarul ei urcuș cu oile spre munte, iarna nu ne-a părăsit cu totul. Nu o spun eu. O zic bătrânii care ”grăiesc” (vorbesc) domol în timp...
Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastră
Verdele crud este culoarea pe care o poartă primăvara. Pentru că odată ce ne-am pus pe numărat babe, cu fiecare zi care trece suntem din ce în ce mai aproape...
Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei copt
Dacă ar fi să transpui în mâncare imaginea simplității sofisticate, atunci cu siguranță, ea ar putea împrumuta, fără îndoială, chipul hummusului. E incredibil cum, odată ce ai gustat din bobul...
Ouă umplute cu leurdă și mai multe despre 29 februarie
Nu știu cum e pe la voi, dar la noi șturlubatica primăvară pare să-și facă o intrare mai mult dramatică decât lină și ușoară prin ținuturile noastre. După ce ne-a...
Cea mai simplă rețetă de hummus
Decât să cumperi hummus de la magazin, încărcat cu fel de fel de conservanți nesănătoși, mai bine pregătește-l acasă. De origine orientală, hummusul este o pastă din năut savuroasă și...
Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia
Ouă umplute cu măsline, pastă grecească (tot) de măsline făcută în casă, telemea stropită cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și ”pudrată” cu oregano uscat, chorizo spaniol, măsline kalamata,...
Răsfață-te cu un smoothie de mmmmmmmiere…….
Dacă ești singur(ă) de Valentine’s Day și pe punctul de a cădea în depresie, nu lăsa gândurile sau sentimentele negative să pună stăpânire pe tine. Mai bine dă-te rapid jos...
Smoothie cu zmeură și smoothie cu cafea pe care să le încerci chiar azi
Ca o mare iubitoare de cafea ce sunt, cu ceva vreme în urmă m-am gândit că parcă nu sunt suficiente cele două căni pe care le savurez în fiecare zi....
Light & Fast. Cea mai rapidă și crocantă pizza din lume
De dimineață m-am trezit cu ”bâzâitul” acela familiar în minte. Cel care de multe ori mă trezește noaptea sau dimineața foarte devreme și care mă face să mă întreb ”Ce-ar...
Dulciuri sofisticate. Mini tarte cu mere și coniac (în niciun caz) pentru Ziua Îndrăgostiților
Da, știu prea bine. Nu prea am postat aici rețete de dulciuri. Și dacă stau să mă gândesc cred că pe blog, în afară de smoothie și de iaurtul grecesc...
Ouă umplute cu brânză cottage și ev nou în casa noastră
În week-end am fost destul de ocupați. Pot spune. Și nu din cauza gătitului, ci a unui dulap. Cel pe care l-am făcut noi, cu mânuțele noastre, numai pentru a-i...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |