Bucătărie mediteraneană
Dacă ți-e dor de vară, pregătește ratatouille cu brânză de capră
Ratatouille nu este doar numele celebrului șoricel priceput la gătit, ci și al unui preparat din sudul Franței, care îți va aminti de vară. Minunat, prin combinația de legume și...
Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia
Ouă umplute cu măsline, pastă grecească (tot) de măsline făcută în casă, telemea stropită cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și ”pudrată” cu oregano uscat, chorizo spaniol, măsline kalamata,...
Light & Fast. Cea mai rapidă și crocantă pizza din lume
De dimineață m-am trezit cu ”bâzâitul” acela familiar în minte. Cel care de multe ori mă trezește noaptea sau dimineața foarte devreme și care mă face să mă întreb ”Ce-ar...
Legume dulci – acrișoare la cuptor, pe pat de mămăligă, cu ou sunny
Mămăliga nu e tocmai preferata mea, când vine vorba de mâncare. Asta nu înseamnă, însă, că refuz o porție bună și gustoasă de tocană albă de pui ori ciuperci însoțită...
Vreau să slăbesc. Zucchini umpluți cu pui și brânză pentru o cină ușoară
De vrei să slăbești, cea mai rea idee pe care ai putea-o avea ar fi să nu mai mănânci nimic sau să urmezi fel de fel de diete restrictive. Spun...
Probabil cel mai gustos soare din lume :)
Am încetat de destul de multă vreme să mă mai bucur de trecerea timpului. Conștientă fiind că dacă nu fac tot ce pot pentru a-l umple cu lucrurile care-mi plac,...
Light & Fast. Ouă cilbir – poșate, în sos de iaurt
Sunt în criză de timp, deci nu pot sta prea mult cu voi, din păcate, însă nu pot să nu vă împărtășesc o descoperire remarcabilă: ouăle cilbir, o specialitate turcească....
Cremă de brânză cu ierburi mediteraneene – gust de vacanță în luna ianuarie
E ceva interesant la luna ianuarie și cred că, de am privi-o mai în detaliu, vom realiza că prima lună din an e aproape echivalentul primei zile din săptămână. Adică,...
Despre pateuri cu trei feluri de brânză și roșii uscate, plus concursuri câștigate
Consider că este foarte important ceea ce mâncăm, un om înfometat sau care se hrănește cu prostii neputând avea, în opinia mea, mintea limpede. Hrana sănătoasă, vie, verde, curată se...
Frittata cu roşii, ardei şi Cheddar. Pe placul şoriceilor, dar mai ales al oamenilor
Ia să-l văd pe acela căruia nu-i plac ouăle! Eu una aş mânca în prostie, indiferent că vorbim despre ouă de prepeliţă, raţă, gâscă ori găină. Şi îmi pare foarte...
Cum găteşti un piept de pui gustos fără să-l usuci?
Gata! E oficial! De ieri seară eu şi soră-mea suntem primele din familia noastră (cred, nu sunt sigură, deci bănuiesc că nu e chiar aşa de oficial) care am făcut...
Gnocchi cu pesto, ciuperci şi parmezan de te bagă-n…ceaţă
În jurul Sibiului s-a lăsat ceaţa… Adică deja de vreo două zile sunetele se aud înfundat, iar străzile, cu oamenii, maşinile şi casele lor s-au scufundat parcă într-un nor. O...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |