Bucătărie uşoară
Uită de suc! Bea limonadă cu grepfruit, portocale, lămâi și miere
Deși Dochia a pornit legendarul ei urcuș cu oile spre munte, iarna nu ne-a părăsit cu totul. Nu o spun eu. O zic bătrânii care ”grăiesc” (vorbesc) domol în timp...
Ou copt în avocado cu sos verde făcut în casă și poze din grădina noastră
Verdele crud este culoarea pe care o poartă primăvara. Pentru că odată ce ne-am pus pe numărat babe, cu fiecare zi care trece suntem din ce în ce mai aproape...
Încălzește-te cu o supă cremă de morcovi ruptă din…soare
Mai e un pas mic până la prima zi de primăvară, însă prognoza meteo nu arată că vom avea parte de o vreme excelentă. Nu afară, cel puțin :). Asta...
Supă cremă de salată născută și crescută, ca mine, în Transilvania
Frumos și interesant este sudul Transilvaniei, dar probabil că oricine simte și gândește la fel despre zona în care s-a născut. Da, m-am născut aici, în Transilvania, la Sibiu, și...
Dacă ți-e dor de vară, pregătește ratatouille cu brânză de capră
Ratatouille nu este doar numele celebrului șoricel priceput la gătit, ci și al unui preparat din sudul Franței, care îți va aminti de vară. Minunat, prin combinația de legume și...
Azi călătorim în ASIA cu soba și zucchini noodles în sos dulce-acrișor
În ultimele două zile am călătorit mult aici, la rețetefine.ro. Am început duminică, ușor, cu un drum imaginar și gustos în Grecia și în țările măslinilor, printr-un brunch cu aromă...
Două rețete pentru brunch. Ouă umplute cu măsline și pastă tapenade ca în Grecia
Ouă umplute cu măsline, pastă grecească (tot) de măsline făcută în casă, telemea stropită cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și ”pudrată” cu oregano uscat, chorizo spaniol, măsline kalamata,...
Răsfață-te cu un smoothie de mmmmmmmiere…….
Dacă ești singur(ă) de Valentine’s Day și pe punctul de a cădea în depresie, nu lăsa gândurile sau sentimentele negative să pună stăpânire pe tine. Mai bine dă-te rapid jos...
Supă cremă de broccoli – hrană verde pentru suflet :)
Îmi plac ceasurile…Mult de tot. Şi le prefer pe cele de dimensiuni gigantice. Cu cât e ceasul mai mare, cu atât mai bine. Ca dovadă a spuselor mele sunt cele….să...
Legume dulci – acrișoare la cuptor, pe pat de mămăligă, cu ou sunny
Mămăliga nu e tocmai preferata mea, când vine vorba de mâncare. Asta nu înseamnă, însă, că refuz o porție bună și gustoasă de tocană albă de pui ori ciuperci însoțită...
Ouă umplute cu brânză cottage și ev nou în casa noastră
În week-end am fost destul de ocupați. Pot spune. Și nu din cauza gătitului, ci a unui dulap. Cel pe care l-am făcut noi, cu mânuțele noastre, numai pentru a-i...
Light & Fast. Năut cajun, crocant
Nu știu dacă am mai spus asta, însă diavolul meu, cel care îmi dă târcoale când mi-e foame, mai ales, e…sărat. Dulciurile mă lasă rece în cea mai mare parte...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |