Bucătărie uşoară
Light & Fast. Ouă cilbir – poșate, în sos de iaurt
Sunt în criză de timp, deci nu pot sta prea mult cu voi, din păcate, însă nu pot să nu vă împărtășesc o descoperire remarcabilă: ouăle cilbir, o specialitate turcească....
Mic dejun de week-end. Ouă de prepeliță îndrăgostite cu salată alb-verde
Provin dintr-o familie de ”extremiști”. Și când spun asta mă refer la jumătatea de sânge dinspre tată. Adică am tot stat și m-am gândit de unde vine natura asta a...
Cremă de brânză cu ierburi mediteraneene – gust de vacanță în luna ianuarie
E ceva interesant la luna ianuarie și cred că, de am privi-o mai în detaliu, vom realiza că prima lună din an e aproape echivalentul primei zile din săptămână. Adică,...
Despre pateuri cu trei feluri de brânză și roșii uscate, plus concursuri câștigate
Consider că este foarte important ceea ce mâncăm, un om înfometat sau care se hrănește cu prostii neputând avea, în opinia mea, mintea limpede. Hrana sănătoasă, vie, verde, curată se...
Cum să faci pastă și sos tahini
Chiar dacă nu ești un aventurier în ale mâncării și mâncatului și nu-ți dorești să mergi în Asia, Peru sau Polinezia Franceză pentru a vedea ce mănâncă oamenii pe-acolo, e...
Frittata cu roşii, ardei şi Cheddar. Pe placul şoriceilor, dar mai ales al oamenilor
Ia să-l văd pe acela căruia nu-i plac ouăle! Eu una aş mânca în prostie, indiferent că vorbim despre ouă de prepeliţă, raţă, gâscă ori găină. Şi îmi pare foarte...
Masa de sărbătoare: Steluţe cu muuuultă brânză care ţi se topesc în gură
tiptil…tiptil…cu paşi moi de şoricel se apropie sărbătorile de noi şi cu fiecare zi care trece suntem din ce în ce mai aproape de Crăciun. E interesant, dar din punctul...
Light & Fast. Salată de verdeţuri cu brânză de capră şi… pere
Pentru Crăciun ne place să ne pregătim încet şi din timp. În primul şi primul rând împodobim bradul, apoi, încet, încet lăsăm casa să ne inspire, pentru a o decora...
Sosul olandez, sufletul pereche al sparanghelului, verzei de bruxelles şi al ouălor benedict
Se spune că atunci când îţi găseşti sufletul pereche, ştii. O ştii pur şi simplu. Fără întrebări suplimentare. Fără zbucium. Iar toate „regulile” stabilite de aşa zişii specialişti în ale...
Light&Fast: Salată cu seminţe şi ou poşat, gata în 5 minute
Dacă nu obişnuieşti să mănânci cereale la micul dejun (atât eu, cât şi Lau ne încadrăm în această categorie a „nemâncătorilor” de cereale şi dulciuri la prima oră din zi)...
Light & Fast: Lipie cu ou poşat, salată, feta şi iaurt aromat gata în 10 minute
Când ţi-e foame rău, dar nu vrei să mănânci prostii, de ai prin frigider o pungă cu lipii, poţi pregăti repede, repede, ceva minunat şi aromat, care îţi va aminti...
Supă cremă de usturoi (şi crutoane din lipie)
Mi se pare de-a dreptul fascinant cum din câteva ingrediente şi legume banale poţi face o mâncare incredibilă. Poate că doar mie mi se pare ciudat lucrul acesta, poate că...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |