usturoi

Light & Fast. Ouă cilbir - poșate, în sos de iaurt

Light & Fast. Ouă cilbir – poșate, în sos de iaurt

5 of 5 3 Minutes 2

Sunt în criză de timp, deci nu pot sta prea mult cu voi, din păcate, însă nu pot să nu vă împărtășesc o descoperire remarcabilă: ouăle cilbir, o specialitate turcească....

Get Recipe

Shakshouka - sau cum se gătesc ouăle în Orient

Shakshouka – sau cum se gătesc ouăle în Orient

5 of 5 30 Minutes 2

Plin de arome interesante se dovedește a fi Orientul. Și dacă îți plac condimentele știi prea bine că multe dintre ”prafurile” magice necesare într-o bucătărie inspirată și interesantă vin de...

Get Recipe

Cremă de brânză cu ierburi mediteraneene - gust de vacanță în luna ianuarie

Cremă de brânză cu ierburi mediteraneene – gust de vacanță în luna ianuarie

5 of 5 5 Minutes 2

E ceva interesant la luna ianuarie și cred că, de am privi-o mai în detaliu, vom realiza că prima lună din an e aproape echivalentul primei zile din săptămână. Adică,...

Get Recipe

Cum să faci pastă și sos tahini

Cum să faci pastă și sos tahini

5 of 5

Chiar dacă nu ești un aventurier în ale mâncării și mâncatului și nu-ți dorești să mergi în Asia, Peru sau Polinezia Franceză pentru a vedea ce mănâncă oamenii pe-acolo, e...

Get Recipe

Frittata cu roşii, ardei şi Cheddar. Pe placul şoriceilor, dar mai ales al oamenilor

Frittata cu roşii, ardei şi Cheddar. Pe placul şoriceilor, dar mai ales al oamenilor

5 of 5

Ia să-l văd pe acela căruia nu-i plac ouăle! Eu una aş mânca în prostie, indiferent că vorbim despre ouă de prepeliţă, raţă, gâscă ori găină. Şi îmi pare foarte...

Get Recipe

Ciuperci exotice, tăiţei de sticlă şi amintiri de acum 26 de ani

Ciuperci exotice, tăiţei de sticlă şi amintiri de acum 26 de ani

5 of 5

Aveam 9 ani şi ştiu foarte bine cum mergeam să cumpăr pâine cu cartela. Tanti aia de la alimentara bifa cu pixul, frumos, un X pe ziua respectivă. În magazinul...

Get Recipe

Cum găteşti un piept de pui gustos fără să-l usuci?

Cum găteşti un piept de pui gustos fără să-l usuci?

5 of 5

Gata! E oficial! De ieri seară eu şi soră-mea suntem primele din familia noastră (cred, nu sunt sigură, deci bănuiesc că nu e chiar aşa de oficial) care am făcut...

Get Recipe

Gnocchi cu pesto, ciuperci şi parmezan de te bagă-n...ceaţă

Gnocchi cu pesto, ciuperci şi parmezan de te bagă-n…ceaţă

5 of 5

În jurul Sibiului s-a lăsat ceaţa… Adică deja de vreo două zile sunetele se aud înfundat, iar străzile, cu oamenii, maşinile şi casele lor s-au scufundat parcă într-un nor. O...

Get Recipe

Breakfast joy: Frittata cu spanac şi patru feluri de brânză

Breakfast joy: Frittata cu spanac şi patru feluri de brânză

5 of 5

Alături de brunch-ul de duminică, micul dejun din fiecare zi reprezintă masa care îmi place cel mai mult. Şi nici măcar nu-mi vine să cred că nu cu mult timp...

Get Recipe

Fricassee de ciuperci sălbatice relaxate pe ”polenta”

Fricassee de ciuperci sălbatice relaxate pe ”polenta”

5 of 5

Vineri seară am fost pe la Carrefour și, ca de obicei, am ajuns și la raionul de legume și fructe. Nu ne-am gândit să luăm ceva sofisticat sau cine știe...

Get Recipe

Supă cremă de usturoi (şi crutoane din lipie)

Supă cremă de usturoi (şi crutoane din lipie)

5 of 5

Mi se pare de-a dreptul fascinant cum din câteva ingrediente şi legume banale poţi face o mâncare incredibilă. Poate că doar mie mi se pare ciudat lucrul acesta, poate că...

Get Recipe

Supa cremă de ciuperci şi tinereţea fără bătrâneţe

Supa cremă de ciuperci şi tinereţea fără bătrâneţe

5 of 5

„Tinereţea e o stare de spirit” – am crezut întotdeauna. Şi sunt convinsă că în momentul în care nu ne mai simţim copii. În secunda în care ucidem şi ultima...

Get Recipe